avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon familie

sotia a plecat an italia an aprilie 2008 sa antors dupa un an a luat copilul de acasa a plecat la maicasa zicandumi ca ia divorteaza.Copilul iera an grupa pregatitoare la scos de la camin doua saptamani.Sa certat cu parintii,sa batut cu o sora dea iei martor fiind copilul sau spart niste geamuri dupa care a plecat cu copilul an alta localitate la o persoana cu care traia de ceva timp an Italia.Cat a stat acolo doua saptamani sia schimbat nr de telefon nu am stiut nimic de copil.Am cautato pe la parinti pe acasa zicandule ca o dau la Politie acestia au sunato si abia atunci mia adus copilul anapoi.Cat a stat acolo mia povestit copilul ca a baut a dansat si sa sarutat de fata cu copilul cu persoana respectiva martor fiind copilul la cele antamplate.Copilul face 8 ani an februarie.Dupa ce mia adus copilul anapoi mia zis ca o sami trimita lunar 150 de euro ca si cum iar cauta cineva de copil dar dupa ce a plecat de acasa mia spus ca mi sa andeplinit visul si a ramas copilul la mine.Ia din luna april de cand a plecat mia trimis o data 500ron si 100 de euro.Ia cand a plecat an Italia a plecat cu scopul de a ne achita ratele antrun an mia trimis cam1000 de euro.Eu avand salariul minim pe economie am trei rate pe numele meu plus ca sant girant la banii pe care ia scos de la CEC si la care ia ieste titulara de contract nu a achitat ratele din august si a venit citatie acasa la mine ieu locuiesc cu parintii mei .As dorii sa stiu cum pot sa scap de a mai fi girant la contractul iei finca oricum o sa divortam copilul nu vrea sa plece de langa mine ia nu sia dat interesul pt copil nici cand a venit acasa dupa un an nu a fost pe la camin sa vada ce a facut copilul un an de zile si acuma de sarbatori a venit an tara dar nu a trecut pe la copil ieu nu stiu unde ieste si anainte de a pleca an Italia mia zis ca asi plateste ia la CEC am anuntato de restanta zichandumi ca pe ia nu o intereseaza.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 11:43, 26 Decembrie 2009
Nu puteti lamuri aceste aspecte materiale pana nu divortati si faceti partajul bunurilor comune.
In privinta copilului, trebuie sa obtineti in hotararea de divort incredintarea acestuia catre dvs. , cu obligarea mamei de a plati o pensie de intretinere, potrivit veniturilor pe care le realizeaza in Italia.
Toate probleme pe care le aveti,pot fi rezolvate odata cu introducerea actiunii/actiunilor de divort si partaj.
Luati legatura cu un avocat pentru a va consilia si a va sustine cauza in instanta.
Sunteti singurul care decide ce se intampla cu viata dvs. Daca nu aveti cum sa continuati aceasta casnicie solutia este divortul, solicitarea ca minorul sa va fie incredintat spre crestere si educare si partajarea bunurilor comune. Prin bunuri comune in cazul partajului se inteleg atat bunurile cat si datoriile.
Momentan, fiind girant in cazul creditului obtinut de sotie , sunteti obligat la plata ratelor daca sotia nu le achita....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon familie fara divort ionucroman ionucroman sotia a plecat la munca an italia un an de zile mia trimis cam o suta de euro pe luna dupa un an a venit acasa nu sa interesat de copil a plecat anapoi ... (vezi toată discuția)
Divort cu tutela ionut37 ionut37 sarumana as dori si ieu o andrumare si ce ar trebui sa fac daca se poate sa ma ajutati daca suntei draguti am divortat de fosta sotie ca nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Divort ionucroman ionucroman sotia a plecat la munca an italia de trei ani timp de un an am pastrat legatura dupa aia nu am mai vorbit deloc .noi am fost casatoriti avem un baiat an varsta ... (vezi toată discuția)