avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Achitie imobil
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Achitie imobil

Buna ziua. As dori sa achizitionez un imobil dar am unele retineri din urmatoarele motive. Fostul proprietar al imobilului, in condițiile în care firmele în care era asociat au avut dificultăți financiare (credite luate pentru achiziții de terenuri înainte de criza fianciară din 2008), a donat imobilul în cauză nepotului său minor (fiul unicului său copil) in anul 2012. În condițiile în care cel puțin una din societățile comerciale în care era asociat se află încă în procedura de insolvență (procedură începută prin 2009), am înțeles (de la un notar) că în cazul în care cumpăr acest imobil ar exista riscul anulării donației și a actelor ulterioare pentru acoperirea datoriilor către creditori. La momentul actual extrasul de carte funciară are la sarcini doar dreptul de uzufruct viager acordat celui care facut donatia. Întrebarea mea dacă achiziția acestui imobil este sigură sau mă pot trezi oricând cu contractul de vanzare cumpărare anulat din cauza motivelor expuse mai sus. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: vasile.g , utilizator 16:43, 29 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intradevar, este o achizitie ce comporta un oarecare grad de risc. Cu toate acestea, procedura efectiva pentru a vi se anula contractul prin care cumparati este de durata si nu este sigur ca vi se va anula contractul.
Vă mulțumesc pentru răspuns.. Dumneavostră, personal, ați achiziționa un astfel de imobil?
Mai degraba as spune ca depinde de toleranta fiecaruia la risc si daca beneficiul e suficient de atractiv.
Am înțeles. Vă mulțumesc înă o dată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cu cumparare apartament de catre donatar cu conditii de intretinere Elena Valeria RIMNICEANU Elena Valeria RIMNICEANU Doresc sa instrainez o proprietate. Banii ontinuti doresc sa-i donez fiului meu, cu conditia sa achizitioneze un apartament in care sa locuiesc pe perioada ... (vezi toată discuția)
Apartament donat ionela.balan ionela.balan Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Urmeaza sa cumpar un apartament prin programul prima casa. Vanzatoarea are apartamentul primit ca donatie ... (vezi toată discuția)
Bună seara. mama mea a decedat in 2020 ,la succesiune am aflat ... Costi79 Costi79 Bună seara. Mama mea a decedat in 2020 ,la succesiune am aflat ca i-a lăsat surorii mele o garsoniera cu uzufruct viager. Nu cunosc detaliile acestui act cum ... (vezi toată discuția)