avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune firma

Buna ziua.Vreau sa achizitionez un SRL in domeniul transporturilor comunitare si intracomunitare.Administratorul zice ca firma este in regula cu totul platit la zi,fara credite,datorii.Cum se poate verifica daca firma este in regula si care sunt pasii si durata unui astfel de contract de cesiune.Nu vreau sa ma trezesc pe cap cu o firma plina de datorii sau mai stiu eu ce ilegalitati.Va multumesc
Buna ziua,

Pentru a verifica daca firma are datorii catre ANAF: va anexez link: [ link extern ] /

In privinta angajatilor, pentru a verifica daca au fost platite contributiile, puteti accesa urmatorul link: [ link extern ]

Recomand consultarea unui avocat (util ar fi sa colaboreze si cu un contabil) in vederea efectuarii unui due-diligence pentru a se verifica:

1. Starea firmei in sensul ca nu are datorii fata de bugetul de stat,
2. Ca firma detine toate autorizatiile necesare derularii activitatii;
3. Ca firma nu are datorii catre alti operatori economici din ciclul activitatii, si aici intervine o verificare a contractelor incheiate.

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare firma Eduard301988 Eduard301988 Buna ziua as dori sa preiau o firma cu activitate restaurant.Care ar fi pasi pe care ar trebui sa ii urmez ca sa pot verifica aceasta firma daca are ... (vezi toată discuția)
Infiintare s.r.l. Horaangi Horaangi As vrea sa stiu cine se ocupa cu inregistrare marca la OSIM sau unde as putea gasi mai multe informatii(pret,timp,alte detalii) Va multumesc anticipat (Firma ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca srl-ul meu, la care sunt angajat unic, nu mai are activitate? Milenic Milenic Sunt unicul angajat al srl-ului meu. De la 1 aprilie mi s-a suspendat activitatea la care lucram, prelucrare date pentru o firma americana online. Nu pot gasi ... (vezi toată discuția)