avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda contraventionala rovinieta - repunere in plata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda contraventionala rovinieta - repunere in plata 48 de ore

Buna ziua,

As dori sa stiu daca as putea sa depun o plangere la Judecatorie cu privire la faptul ca intre comunicarea prin posta a procesului verbal si afisarea la domiciu cu martor au trecut doar 4 zile lucratoare, in conditiile in care pe intreaga perioada nu am fost la domiciliu si nu am putut beneficia de termenul de 48 de ore pt plata a 1/2 din cuantumul amenzii pentru circulatia pe drumuri publice fara rovinieta.

Conform art. 27 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor,”Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor. ”

Va multumesc anticipat!

Cu stima,
Claudia

Alte discuții în legătură

Poprire cnadnr ioana_sofia ioana_sofia Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cum poate fi contestata o masura de poprire rezultata in urma unei presupuse contraventii? Pe scurt, am primit o ... (vezi toată discuția)
Procese verbale adrian_94 adrian_94 amenzile de circulatie trimise prin posta recomandate daca nu se semneaza pt. ridicarea scrisorilor , ce se intampla cu ele daca a trecut mai mult de 6 luni de ... (vezi toată discuția)
Afisarea procesului-verbal de contraventie la domiciliu Florian C Florian C Buna ziua! Am o problema cu un pv de contraventie de care am aflat dupa un an cand m-am dus sa platesc impozitul. Am aflat ca am de platit o amenda pentru ... (vezi toată discuția)