avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire CNADNR
Discuție deschisă în Executare silită

poprire CNADNR

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti cum poate fi contestata o masura de poprire rezultata in urma unei presupuse contraventii? Pe scurt, am primit o instiintare de poprire, care s-a si instituit, in cutia de scrisori pt o contraventie - circulatie fara rovinieta in anul 2010. Mentionez ca in tot acest timp - 6 ani, nu am fost informata/anuntata sub nicio forma, scrisa sau verbala, despre presupusa contraventie. Procesul verbal de constatare a fost incheiat in 12.05.2011 pt presupusa fapta comisa in 26.11.2010, care, cf. procesului verbal poate fi probata cu foto.
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 22:29, 29 Februarie 2016
Se poate face constestatie la executare. dar, nu va fost comunicat procesul verbal? pentru ca in prima faza trebuia contestat procesul verbal. Trebuie vazut in cadrul contestatiei, cui ia fost comunicat procesul verbal
Nu mi-a fost comunicat. In procesul verbal de comunicare din 22.05.2011 se mentioneaza ca s-a consemnat in prezenta unui martor, pe care, bine'nteles nu stiu cine este.
Potrivit art.27 din O.G nr.2/2001, comunicarea procesului verbal si a instiintarii de plata se face prin posta cu aviz de primire sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces verbal semnat de cel putin un martor.

Din interpretarea dispozitiilor legale anterior mentionate, modalitatea de comunicare a procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiei prin afisare la domiciliul sau sediul contravenientului este subsidiara celei de comunicare prin posta cu aviz de primire.

Numai in ipoteza in care se considera ca indeplinirea procedurii de comunicare prin afisarea actului se afla in raport de subsidiaritate fata de comunicarea prin posta, cu aviz de primire, se poate afirma ca sunt respectate garantiile procedurae.

Contravenientului, trebuie sa i se dea posibilitatea sa cunoasca efectiv actul incheiat, precum si data comunicarii acestuia, pentru a-si formula apararile contraventionale)
Astfel, procedura afisarii procesului – verbal de contraventie la domiciliul/sediul contravenientului trebuie utilizata numai in situatia in care nu s-a reusit, din diverse motive, comunicarea prin posta cu aviz de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie lbarbu lbarbu ce intelegem prin comunicare pv de contraventie ; 1 trimiterea lui prin posta 2 afisarea la domiciliu 3 primirea si semnarea de contravenient a ... (vezi toată discuția)
Pv contraventie maria-s maria-s In 26 octombrie 2015 seara am gasit in parbrizul masinii o invitatie la sediul Politiei Locale prin care mi se aducea la cunostinta faptul ca am parcat ... (vezi toată discuția)
Comunicare proces verbal contraventie fara data de comunicare LPK LPK Buna ziua, in cazul in care am refuzat sa semnez un proces verbal emis de un agent de la circulatie, care ar fi ordinea legala a metodelor de comunicare a ... (vezi toată discuția)