avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... va rog frumos ca sa ma indrumati cum sa obtin acest ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

va rog frumos ca sa ma indrumati cum sa obtin acest duplicat dupa cartea de identitate a masinii, avand necazurile acestea

Domnule/Doamna avocat,

Cu respect, va rog sa ma ajutati intr-o problema. Va relatez pe scurt situatia mea:

- acum aproximativ 3 ani, am vandut o masina (fabricata in anul 1994), iar acum 2 saptamani am gasit-o abandonata si fara mai multe componente, mai precis: partea de sus incepand de la chiulasa si pana la rampa si capac de la motor, cutia de viteze, baterie si delcou (caroseria are serie pe ea);

- am readus-o in curte;

- am certificatul de inmatriculare, am itp pana in vara anului 2019 (bizar la cum arata!!), nu are asigurare, NU AM CARTE DE IDENTITATE;

- exterior arata normal, binenteles cu uzura de rigoare aferenta anilor ei.

Va informez ca doresc sa o radiez din circulatie. Probleme apar la:

- RAR--- doream duplicat dupa cartea de identitate ----aici mi se cere ca masina sa fie functionala pentru a o identifica (PRECIZEZ CA SUNT PROPRIETARUL DIN ACTE AL ACESTEI MASINI INMATRICULATE);

- REMAT----doream s-o predau ca sa iau certificatul de distrugere --- aici mi se cere cartea de identitate in original (nu o am);

- RADIEREA DIN CIRCULATIE LA POLITIE--- doream s-o radiez din circulatie----aici mi se cere cartea in original pe lannga alte acte;

- RADIEREA FISCALA LA PRIMARIE---doream s-o radiez ca sa nu mai dau impozit---aici mi se cere cartea de identitate in original.

NU POT INTRA IN POSESIA CARTII DE IDENTITATE CACI MASINA NU-I FUNCTIONALA, DE AICI AVALANSA DE NECAZURI CACI NU POT FACE ABSOLUT NIMIC ASA DUPA CUM AM EXPLICAT MAI SUS.

Cu mare respect, va rog frumos ca sa ma indrumati cum sa obtin acest duplicat dupa cartea de identitate a masinii, avand necazurile acestea.

Va multumesc din inima anticipat pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: ContSters497487 , utilizator 20:10, 29 August 2018
Este o contradictie in sustinerile dv
acum aproximativ 3 ani, am vandut o masina

Daca ati vandut masina inseamna ca nu mai detinetin calitatea de proprietar
Era logic ca la momentul instrainarii vehiculului sa solicitati la autoritatea fiscala teritoriala,
radierea acesteia de pe rolul dv fiscal
Pentru solutionare incercati contactarea cumparatorului
Nu am incheiat nimic cu cumparatorul. Este realitatea. Presupun ca au fost mai multe contracte de vanzare-cumparare....am gasit-o instantaneu deoarece am cautat-o continuu pe strazi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto ursaanica ursaanica Buna ziua, Am avut un auto dacia mai veche de 10 ani care a fost vanduta pe bucati (nu am contract de vanzare cumparare). Am ramas doar cu ... (vezi toată discuția)
Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)
Radiere vehicul vechi, neinmatriculat buna ziua, sunt din prahova ... Ipitt31 Ipitt31 Radiere vehicul vechi, neinmatriculat Buna ziua, Sunt din Prahova si am o masina achizitionata in 2014 prin contract de vanzare cumparare de la o ... (vezi toată discuția)