avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proceduri de divorț Tutela si Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proceduri de divorț Tutela si Partaj

Buna ziua , am 2 copii minori și ieri am fost la un avocat pt procedura de divorț ! Se poate într-un singur proces tutela copiilor, partajul si pensia alimentara ? Sau trebuie sa deschid alt proces si pentru partaj ? Mi-a cerut 1700 lei ..sunt casnică nu am atâția bani ..ce pot face ?
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
DianaPascu, utilizator
Buna ziua,
La desfacerea casatoriei se judeca si stabilirea exercitarii autoritatii parintesti, a domiciliului minorilor si pensia alimentara.
sunt capete de cerere separate dar se judeca in acelas dosar
Partajul se poate judeca o data cu divortul sau poate sa fie disjuns daca ar intarzia prea mult divortul.
Av a avut dreptate in marea majoritate a cazurilor divortul si partajul se judeca separat ,chiar daca formulati o singura actiune judecatorul va disjunge dosarele partajul urmand sa se judece dupa finalizarea divortului.Puteti intreba si alti avocati onorariul solicitat nu era exagerat,dvs ramane sa procedati cum credeti de cuvinta.
Av a avut dreptate in marea majoritate a cazurilor divortul si partajul se judeca separat ,chiar daca formulati o singura actiune judecatorul va disjunge dosarele partajul urmand sa se judece dupa finalizarea divortului.Puteti intreba si alti avocati onorariul solicitat nu era exagerat,dvs ramane sa procedati cum credeti de cuvinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primul termen al divortului alex201888 alex201888 Buna seara, care este demersul primului termen a unui divort fara minori in instanta si a partajului? Noi, reclamant si parat, avem dreptul la ... (vezi toată discuția)
Divort+ partaj luminitasoare luminitasoare Buna seara, odata ce am deschis in instanta un proces de divort cu minor? As putea adauga in acest dosar si initierea partajului de bunuri comune? As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor in intretinere, partaj ... visarion visarion Sunt convins ca voi ajunge la divort, asta dupa mai bine de 20 de ani de casnicie. As prefera un divort amiabil, as prefera partaj amiabil, dar sotia mea se ... (vezi toată discuția)