avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort+ partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort+ partaj

Buna seara, odata ce am deschis in instanta un proces de divort cu minor? As putea adauga in acest dosar si initierea partajului de bunuri comune? As vrea sa scap de tot acest tam-tam cat mai curand posibil.Mentionez ca inca nu am primit primul termen
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:04, 20 Ianuarie 2019
Practica instantelor este de a disjunge dosarele solutionand intai divortul si dupa finalizarea acestuia partajul imtr-un dosar separat.
Sau mai simplu spus: da, puteți. Puteți să vă modificați/completați cererea până la primul termen de judecată. Dar s-ar putea să aveți tot două dosare ca urmare a disjungerii (= separare, pe românește).
Ce vă face să credeți că veți scăpa mai repede/că veți rezolva mai repede o problemă, dacă îi adăugați un spor de complicație?
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2019
romascanu, moderator
Partajul durează foarte mult; prin urmare, chiar și în ipoteza puțin probabilă în care instanța nu va disjunge cauzele, nu veți obține decât tergiversarea soluției de desfacere a căsătoriei.
Dar, pentru a răspunde întrebării dvs, arăt că puteți modifica cererea până la primul termen de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere disjungerea celor 2 capete de cerere dintr-un proces ? oanaportar oanaportar - pe rolul instantei a fost pus un proces cu 2 capete de cerere. - la primul termen de judecata pot cere disjungerea celor 2 capete de cerere din proces ? (vezi toată discuția)
Partaj aft_adriana aft_adriana Sunt in divort, am avut deja 2 termene si urmeaza al 3-lea, pot inainta actiune pt partaj daca nu sa pronuntat divortul? cat dureaza eliberarea certificatului ... (vezi toată discuția)
Actiunea de divort ContSters67939 ContSters67939 Am inaintat actiunea de divort. Am cerut doar desfacerea casatorie ( de comun acord)i. Am primit ulterior informatia ca as fi putut sa cer si rezolvarea ... (vezi toată discuția)