avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Sunt in divort, am avut deja 2 termene si urmeaza al 3-lea, pot inainta actiune pt partaj daca nu sa pronuntat divortul? cat dureaza eliberarea certificatului de casatorie de la depunerea cererii(este atasat unui dosar anterior acordului de mediere)
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:54, 23 Ianuarie 2011
Partajul se va solutiona dupa ce hotararea de divort va ramane definitiva si irevocabila.
Referitor la a doua intrebare, sa intelegem ca certificatul se afla intr-un dosar al instantei? Daca da, cel mai bine intrebati personalul auxiliar al instantei respective.
~ Conținut șters la cerere ~
Pt pronuntarea partajului este nevoie de evaluarea bunurilor, aceasta se poate face pana la pronuntarea divortului? Vreau sa se termine mai repede, urmatorul termen este 18 februarie, daca introducem actiunea de partaj poate ne trimit evaluatorul intre timp.
Evaluarea provizorie a bunurilor o faceti dumneavostra prin actiunea de partaj. Evaluatorul, adica expertul judiciar, isi va intra in rol abia dupa ce dosarul va avea termen la instanta si se va admite de catre instanta de judecata probatoriul solicitat de catre parti, inclusiv proba cu expertiza.
Daca va intelegeti pe partaj, nu mai e nevoie de expert.
Daca nu, sunt sanse mari ca instanta sa va disjunga dosarul de partaj de cel de divort. In plus, fara acordul sotului, nu stiu daca mai sunteti in termen sa mai adaugati cereri noi la cererea de divort.
Apoi aveti taxa de timbru, raportata la valoarea bunurilor... Daca nu faceti cererea ca lumea, puteti ajunge pana in vara cu partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort provocat de alcool carmen90 carmen90 buna. as dori sa imi dati cateva sugestii despre cum se poate desface o casnicie de catre sotie cat mai repede in urmatoarea situatie: saptamana trecuta am ... (vezi toată discuția)
Partajul de comun acord amarasteanu amarasteanu Partajul se poate face o data cu divortul? Este un divort prin intelegere, iar la partaj am cazut de acord ca unul dintre soti sa-l despagubeasca pe celalalt ... (vezi toată discuția)
Partajul mihaelaol mihaelaol cam cat ma costa un partaj facut la notar facut de comun acord tinand cont ca avem un apartament 3 camere confort 1 si mama are dreptul de a locui intr o ... (vezi toată discuția)