avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri obținute din drepturile de autor în timpul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri obținute din drepturile de autor în timpul concediului de îngrijire copil

Buna ziua,

Sunt in concediu creștere și îngrijire copil de un an de zile. As dori sa știu, in cazul in care obțin venituri din drepturi de autor care depășesc suma minimă de 3750 lei(acceptata in paralel cu indemnizația de creștere copil) mi se va opri aceasta îndemnizație pentru anul următor, până la împlinirea vârstei de doi ani în cazul copilului? Din câte știu, veniturile din drepturi de autor nu mai sunt luate în calcul la stabilirea indemnizației de acest fel. In acest caz, logic ar fi sa nu intereseze valoarea acestora nici în timpul indemnizației. Menționez faptul că aceste venituri se referă la comisionul obținut din vânzarea unor cărți.
De asemenea, aceste venituri unde trebuie declarate și pe ce baza?

Mulțumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:27, 31 August 2018
Legea nu prevede strict care sunt veniturile care se pot realiza in timpul CCC,ci doar cuantumul maxim si precizarea venituri supuse impozitului pe venit, astfel adresati-va pentru un raspuns cat mai exact ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere la munca din concediu crestere copil Catalin_Smaranda Catalin_Smaranda Buna ziua, Momentan sotia se afla in concediu de crestere copil (CCC) pentru 2 ani. Contractul de munca este suspendat. Intrebari: 1. Sotia poate sa ... (vezi toată discuția)
Pfa in concediu ingrijire copil laurentiaa laurentiaa Buna ziua! Anul trecut am intrat in concediu de ingrijire a copilului. Anul acesta as dori sa imi fac un PFA si sa accesez fonduri europene (un program in ... (vezi toată discuția)
Venit suplimentar in perioada concediu crestere copil Coltulfelinelor Coltulfelinelor Buna ziua. Inainte de a intra in concediu crestere copil, am fost angajata in doua locuri, ambele in baza unui CIM. In prezent, mai am patru luni de concediu ... (vezi toată discuția)