avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire RCA

Buna ziua! As avea urmatoarea intrebare: In urma cu aproximativ doi ani, din cauza poleiului, intr-o curba, am scapat de sub control aututurismul pe care il conduceam si am culcat la pamant un stalp de electricitate. Nu au fost victime. La acea data, cei de la polotie si de la ENEL au considerat ca asigurarea RCA a masinii va despagubi daunele (inlocuirea stalpului - aproximativ 4000 Ron). Acum trei zile a sosit un plic de la ENEL in care mi se cere sa platesc acesti 4000 Ron. As vrea sa cunosc parerea unor specialisti in legatura cu acest caz.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Stratopol , Consilier juridic 09:53, 9 Noiembrie 2009
Ati anuntat accidentul la Asiguratorul RCA?S-a deschis un dosar de dauna?In p.v. intocmit de politie a fost inscrisa si polita RCA ?(valabila la data accidentului)
ENEL nu a facut niciun demers anterior pentru a va incunostiinta valoarea daunei?(convocare/notificare)
Am avut cateva cazuri similare. Cei de la ENEL se misca foarte greu, nu se duc sa deschida dosare la asiguratorul RCA preferand sa dea in judecata pe cel vinovat de producerea accidentului. E mai usor sa faca din birou aceste lucruri in loc sa discute cu asiguratorul si sa obtina banii mai repede.
Sfatul meu, duceti-va cu notificarea celor de le ENEL l-a asiguratorul dvs. si faceti o avizare de dauna. Ar fi foarte bine sa prezentati simultan si procesul verbal de la politie (daca mai este in posesia dvs.) si o copie a rca. Daca nu mai aveti procesul verbal dar a-ti avut casco la momentul producerii accidentului si a-ti apelat la acesta pentru a va repara masina, veti gasi originalul acolo.
Dupa ce a-ti avizat asiguratorul faceti o notificare scrisa celor de la ENEL prin care le spuneti ca aveati asigurare RCA la momentul producerii accidentului, ca a fost deschis dosar de dauna la asigurator si ca ei trebuie sa trimita la asigurator documentele necesare si o persoana imputernicita pentru a semna actele necesare platii despagubirii.
Daca Asiguratorul nu va plati ENEL, acesta din urma va da in judecata fie asiguratorul, fie pe dvs., iar dvs. in cursul procesului veti solicita introducerea asiguratorului in judecata pentru a-i fi opozabila hotararea si a fi obligat la plata.
Avand in vedere ca e posibil sa ajungeti in instanta sfatul meu este sa va faceti copii ale tuturor documentelor pe care le schimbati cu asiguratorul, ENEL, cu numere de intrare sau trimise recomandat prin posta cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto Ovy22 Ovy22 Buna seara, Acum 5 luni am avut un accident de masina in care am fost implicat, ca si sofer. In timp ce conduceam autoturismul, pe fondul vizibilitatii ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog, ce sa fac pe mai departe? abruzzi abruzzi buna ziua. deci o sa va explic pe scurt ce problema am.... in urma unui accident auto provocat de mine a fost deteriorat un stalp de circulatie... politia a ... (vezi toată discuția)
Accident auto robert9999 robert9999 Buna ziua. Am facut un accident auto, asigurarea o am valabila. Au fost 2 autovehicule, una avariata mai usor, una mai tare. Proprietarul uneia dintre ele a ... (vezi toată discuția)