avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somajul si angajarea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somajul si angajarea

Buna ziua, din 31.08.2018 mi se desface contractul de munca di motive ce nu are legatura de persoana mea. Primesc adeverinta pt somaj. Eu din 3.09.2018 ma angajez la alta firma pe o perioada de proba. Daca nu sunt apta de munca respectiva si dupa perioada de proba angajatorul nu imi mai prelungeste contractul imi pot face ajutorul de somaj la care am dreptul de la angajatorul anterior? Daca inainte de angajare nu merg sa-mi depun actele pt somaj?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:00, 31 August 2018
In speta, nu mai puteti depune actele pentru somaj luand in considerarea incetarea vechiului c.i.m., chiar daca nu mergeti la AJOFM inainte de angajare.

Potrivit legii , angajatorii au obligatia sa transmita in REVISAL- Registrul general de evidenta a salariatilor - contractul individual de munca cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii. In acest caz, cei de la AJOFM pot verifica daca figurati sau nu cu c.i.m. activ in REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata! cristin20 cristin20 Ce presupune trecerea angajatilor de pe o firma pe alta a aceluiasi angajator? intocmirea dosarelor de personal, operare si transmitere revisal a CIM cu o zi ... (vezi toată discuția)
Angajare salariatai REDUNINANCE REDUNINANCE Buna ziua pasii in vederea angajarii stiu ca sunt urmatorii: a). se depune la somaj \"situatia locurilor de munca vacante\" formularul tip; b). ... (vezi toată discuția)