avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa plec de acasa. Sunt majora.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa plec de acasa. Sunt majora.

Buna seara. Sunt fata, am 21 de ani si am o relatie de 4 ani cu un baiat mai mic cu un an decat mine. Problena este urmatoarea: eu vreau sa ma mut la el (mama lui lucreaza in afara si as sta doar eu cu el, oricum mama lui e de acord, nu are nimic impotriva), insa parintii mei sunt contra. Imi spun amandoi ca acest baiat nu e pentru mine, pt ca nu e bogat (avem aceeasi situatie financiara, nu suntem cine stie ce milionari), pt ca sta la bloc de 4 etaje si inseamna ca e sarac, ca trebuie sa coboare pana in fata blocului sa isi duca gunoiul si multe motive legate de faptul ca el ar fii sarac fin moment ce sta in chirie si e la bloc de 4 etaje.. Mi-au spus ca nu il vor pe acest baiat in viata mea si sa ma despart de el pt ca ASA VOR EI. Si pe deasupra, pentru a nu iesi sa ma vad cu el sau sa plec de tot de acasa, inchid usa de la intrare si tin cheile la ei, nu ma lasa sa ies din casa. Zic "si ce daca ai 21 de ani, daca noi nu il vrem pe acest baiat in viata ta, tu trebuie sa faci ce zicem noi si te vei desparti de el obligat fortat, pt ca asa zicem noi". Vreau sa stiu ce e de facut in acest caz.. Le-am explicat foarte clar ca nu ma voi desparti de el, decat daca nu o sa mai mearga intre noi, nu pt ca asa ma obliga ei. Le-am zis foarte clar si eu si el (el a vorbit la telefon cu ei, pt ca i-am zis ca ma tin inchisa in casa), ca nu ne vor desparti niciodata si nu au ce sa faca sa ne desparta. Au zis ca lor nu le.pasa ce vreau eu, ca eu nu sunt destul de inteligenta si nu sunt in stare sa stiu ce vreau si ce nu, si ca trebuie sa fac ce vor ei , nu ce vreau eu.. Vreau sa sun la.politie ca sunt tinuta cu forta in casa, dar nu stiuu ce li se va face lor..pt ca ei vor continua sa ma caute cu siguranta si vor face cumva sa faca scandal oriunde m-as duce..si vreau sa stiu daca li se va face cazier sau vor pati ceva, care ii va impiedica sa mai lucreze, pt ca tata lucreaza in strainatate, si imi e sa nu ii agravez situatia.. Sincer va spun, eu vreau cu toata inima sa plec de aici, sa ma.mut la iubitul meu, insa nu stiu cum sa fac acest lucru, din moment ce ei ma tin inchisa in casa si au cheile la ei in fiecare moment, si nu ma lasa sa ies afara.
Daca sunteti majora aveti dreptul la propria viata privata.
Parintii nu au dreptul legal de a interveni.

Daca va afecteaza drepturile aveti posibilitatea legala de a apela la avocat pentru apararea drepturilor civile.
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa va mutati fara nici un fel de probleme,puteti suna la 112 in cazul in care sunteti sechestrata in apartamentul parintilor.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot pastra copilul dupa divort Alybaba Alybaba Buna.ziua numele meu este Mihaela. am si eu o intrebare si as vrea putin ajutor sunt casatorita de 12 ani si eu cu sotul meu nj prea ne mai intelege imi aduce ... (vezi toată discuția)
Probleme cu minori Andr3yionutz1 Andr3yionutz1 Buna! Sunt Andrei si am 21 de ani. Am o prietena-daca se poate numi asa pt ca ne-am vazut de vreo 6-7 ori, distanta dintre noi fiind cam mare- care are 16 ani. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, Diana25Cris Diana25Cris Cei de peste mine renovează apartamentul, ei au pus fără știrea mea burlanul peste țeava de evacuare din centrala, nu au pus niciun despărțitor sau ceva ... (vezi toată discuția)