avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu ma pot prezenta la munca doua zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu ma pot prezenta la munca doua zile

Buna ziua, am o problema personala si nu ma pot prezenta la munca doua zile. Sunt angajat de 5 luni pe perioada nedeterminata si nu am avut nici o zi de concediu de odihna pana acum. In ultimele doua luni am muncit foarte multe ore suplimentare sa acopar concediile de odihna ale colegilor mei in urma carora a trebuit sa stau o saptamana in medical pentru ca nu am mai fost abt de munca (acum doua saptamani). Toti sefi mei sunt foarte suparati ca m.am imbolnavit. Saptamana viitoare joi si vineri nu ma pot prezenta la munca din motive personale, intamplarea face ca alti doi colegi sa fie din nou in concediu in acea perioada iar mie sa nu mi se accepte concediul de odihna. De o saptamana tot port discutii pentru rezolvarea problemei cu seful meu direct dar a zis ca nu are solutie i.am explicat faptul ca indiferent de circumstante eu nu ma prezint la munca si atunci tot va trebui sa gaseasca solutie. Am incercat sa discut si cu superiorul lui dar mi.a dat papuci, mi.a zis sa discut cu seful meu direct problemele astea. Toti sunt suparati pe motiv ca "mi.am luat concediu medical" nu ca m.am imbolnavit de la prea multa munca in ajutorul firmei si al colegilor mai exact 82 ore suplimentare luna trecuta si 60 luna asta.
Va rog sa imi spuneti ce solutii am si care pot consecintele neprezentarii la munca pentru doua zile. Maine iau acceptul colegilor pe cererea de concediu dar tot raman 3 ore neacoperite. Ce as putea face sa nu fiu mustrat in nici un fel si ce mustrare as putea primi. Daca primesc o mustrare o pot anula in vreun fel?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:28, 31 August 2018
Va pot cerceta disciplinar pentru absente nemotivate conform Codului muncii. Cel mai bine ar fi sa le faceti cerere privind acordarea concediului de odihna, în scris. Puteti anula măsurile prin intermediul instantei.
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2018
Ionita Cristina Avocat, Avocat
Decizia de sanctionare o puteti contesta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul in termen de 30 de zile de la comunicare.

Puteti solicita si acordarea unui concediu fara plata pentru cele doua zile.
Concediu fara plata nu il poate refuza?

Cornel Vasile a scris:

Decizia de sanctionare o puteti contesta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul in termen de 30 de zile de la comunicare.

Puteti solicita si acordarea unui concediu fara plata pentru cele doua zile.

In poate refuza , cu toate ca il avantajeaza pe angajator asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exploatare, santaj si remuneratie aminamaria aminamaria M.am angajat anul trecut la o firma pe post de grafician, mi s.au spus conditiile angajarii, program de 9 ore de luni pana vineri si 2 sambete pe luna. Bun ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de concediu medical falsa Ocrieva Ocrieva Buna ziua! Am fost pusa la serviciul actual intr.o situatie limita si am cedat gresind cum nu am facut.o niciodata. Mi s.a facut rau la serviciu lucram 10-12 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca am anuntat sefii pe data de 3.07.2021 de intentia ... ZhCarmen ZhCarmen Buna ziua. Daca am anuntat sefii pe data de 3.07.2021 de intentia mea de a lua concediu( urmeaza maine si cererea scrisa) in 6-12 sept. Ei azi imi spun ca ... (vezi toată discuția)