avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cum pot schimba adresa de livrare a pensiei in cazul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cum pot schimba adresa de livrare a pensiei in cazul in care nu ma mai pot deplasa?

Stimate cititor,
Ma numesc Nicula Maria si din luna martie 2018 nu ma mai pot deplasa, fiind internata incepand din acel moment intr-un azil de batrani.
Cum pot intra in posesia pensiei care inca este livrata la adresa la care locuiam cu fiica mea, dar care nu poate fi colectata de aceasta?
Nu am imputernicit-o pe fiica mea cat inca ma puteam deplasa pentru a se ingriji de acest aspect iar acum am ajuns intr-un impas.
Mentionez ca am 94 de ani si beneficiez si de pensie de urmas de veteran de razboi (dupa urma sotului care a decedat in 1990).
Cu stima,
Maria Nicula
Cel mai recent răspuns: Maria Nicula , utilizator 12:10, 31 August 2018
De la data internariiii in institutia specialziata in luna martie si pana in prezent cum ati primit pensia daca fiica nu a fost imputernicita? Sau nu ati primit-o?
Cu ajutorul institutiei in care va aflati (sau fara ajutor) puteti trimite o scrisoare recomandata cu confirmare de primire catre casa de pensii in care solicitati sa va trimita pensia la adresa la care va aflati in prezent ori o puteti imputernici pe fiica sa primeasca pensia la adresa de domiciliu.
Pentru imputernicire fiica trebuie sa se prezinte la azil impreuna cu un notar, notarii fac astfel de deplasari pentru astfel de situatii (persoane care nu se pot deplasa si au nevoie de acte notariale (imputerniciri, testament, acte de v/c, etc.), bineinteles, pe langa onorariul notariul se va plati un tarif pentru deplasare.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru raspuns.
Pensia a ridicat-o fiica, de fiecare rugandu-se si implorand functionarele de la posta. In functie de persoana care era de serviciu o putea lua mai usor sau mai greu, dar este o situatie care nu poate continua la nesfarsit.
In ceea ce priveste notarii, nu reusesc sa gasesc unul dispus la asa ceva. Pana acuma fiica a fost refuzata de 4 notari. Speram ca vom gasi unul binevoitor.
Cu stima,
Maria Nicula

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie veteran de razboi etc. ietam ietam Scuze , ieri am vrut sa trimit acest mesaj , dar cred ca n-am reusit , de aceea reiau povestea. Am inteles ca un veteran de razboi decorat cu ,,Virtutea ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru depunere declaratii, plati etc. moa_gabor moa_gabor Buna ziua, O cunostinta si-a infintat un PFA in regim de norma, dat fiind natura domeniului de activitate are multe deplasari. Astfel am urmatoaa ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa dau pe cineva in judecata pt santaj, calomnie, furt, amenintari si sechestru? iddqd iddqd Buna ziua, In urma cu 2 luni, tatal meu care locuia in Cluj in apartamentul unde are drept viager, a fost dus la urgente unde i s-a amputat un picior. ... (vezi toată discuția)