file:///C:/Users/acer/Desktop/40391316_1646276438835369_2754543765954756608_n%20(2).
Toate cerintele din acest mail sunt rezolvabile de catre inspectorul SSM? Pe langa acest email , am mai primit inca vreo 3 asemanatoare , plus o sarcina de la director( pentru o zi). Nu este cumva cam mare, sarcina, pe care o are de indeplinit inspectorul intr-o zi? Multumesc.
Sarcinile lucratorului in domeniul ssm pot fi doar cele prevazute in HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, art.15 al.(1) Activitatile de prevenire si protectie desfasurate prin modalitatile prevazute la art. 14 in cadrul intreprinderii si/ sau al unitatii sunt urmatoarele, activitati adaptate insa la capacitatea de munca a lucratorului.
Trebuie respectate prevederile
-art.20 al.(3) Angajatorul va consemna in fisa postului activitatile de prevenire si protectie pe care lucratorul desemnat are capacitatea, timpul necesar si mijloacele adecvate sa le efectueze.
Angajatorul trebuie sa emita decizie scrisa, semnata si datata pentru lucratorul din domeniul ssm la care sa ataseze fisa de post in care sa nominalizeze activitatile.
Lucratorul va semna fisa de post pentru luare la cunostinta pe exemplarul care ramane la angajator, in dosarul personal al lucratorului pentru arhivare.
Un exemplu de sarcina de serviciu legat de cerinte.
-art.15 al.(1) pct. 1. identificarea pericolelor si evaluarea riscurilor pentru fiecare componenta a sistemului de munca, respectiv executant, sarcina de munca, mijloace de munca/echipamente de munca si mediul de munca pe locuri de munca/ posturi de lucru;
Activitatea respectiva este nominalizata in responsabilitatea angajatorului (vezi Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare art.12 al.1 lit a), nu poate fi pasata unui lucrator din cadrul firmei (vezi art.6 al.3), iar lucratorul in domeniul ssm poate primi ca sarcina de serviciu, respectiv - sa faca parte din comisia de evaluare a riscurilor profesionale (in comisie trebuie nominalizati toti conducatorii locurilor de munca si sefii cu responsabilitati in domeniul ssm), desemnata prin decizia angajatorului, sa gestioneze materialul final privind identificarea si evaluarea riscurilor profesionale, intocmit de comisie, aprobat de angajator si sa raporteze periodic in CSSM si dupa caz, direct angajatorului, stadiul de realizare al masurilor din planul de prevenire si protectie din domeniul ssm intocmit in baza evaluarii riscurilor profesionale si aprobat de angajator.