avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la locuința
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la locuința

Buna ziua! Va scriu in numele mamei mele! Se da următoarea situație,căsătorie de 25 de ani,2 copii si o casa in curte cu socrii soțului..casa care au ridicat o ei muncind amandoi ,problema este ca locuința nu are acte fiind in aceeasi curte cu soacra el vrând să divorteze ca na,,și-a gasit una mai tânăra,, spunând că mama mea nu are nici un drept la case el neavând acte pe ea ..terenul fiind al părinților tatălui meu...tata dorind să aducă pe alta femeie acolo invocând ca mama nu ar avea dreptul acolo..spuneți mi ce e de facut?Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:43, 31 August 2018
Nu mare lucru.
Cel mult mama are un drept de creanta asupra imbunatatirilor aduse imobilului.
Dar pentru asta, trebuie sa aduca probe in instanta, precum chitante, facturi, ordine de plata etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de evacuare din locuința moștenită. Andrei Leon Andrei Leon Buna ziua!Am câteva probleme si aș avea nevoie de cineva care se pricepe in acest domeniu.In anul 2004 tatăl meu a murit,iar în testament am primit o ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate simona435 simona435 buna ziua, sunt casatorita de 15 ani am un copil si locuiesc cu sotul in apartamentul mamei lui (aceasta fiind trecuta proprietara in acte).sotul detine o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,urmează sa înaintez divorț,avem doi copii minori,avem ... Porojan Daniela Porojan Daniela Buna ziua,urmează sa înaintez divorț,avem doi copii minori,avem bunuri dobândite in timpul căsătoriei,in schimb casa care s-a ridicat și finalizat in ... (vezi toată discuția)