avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Incadrarea locurilor de munca in conditii deosebite
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Incadrarea locurilor de munca in conditii deosebite

Buna ziua, as dori o lamurire in ceea ce priveste incadrarea locurilor de munca in conditii deosebite. Incepand cu anul 2008 sunt incadrat la SC Schlumberge Inc. Logelco in pozitia de operator lucrari speciale sonde. In aceasta perioada am lucrat pe platforme maritime cat si la sonde pe uscat, in operatii cimentate ,teste presiune coloane tubate sonde. Sociatatea nu afacut nici un demers pentru a incadra aceste functii la conditii speciale. Exista o modalitate de a beneficia de conditii speciale, care sunt etapele de parcurs in acest demers?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:45, 31 August 2018
Daca societatea nu a facut nici un demers pentru a incadra locul de munca la conditii speciale/deosebite , atunci nu mai exista nicio modalitate de a beneficia de conditii speciale/deosebite de munca.
In discutia deschisa de dvs. exista o neclaritate. In titlu va referiti la conditii deosebite de munca si in prima fraza dezvoltati subiectul in acelasi sens. La sfarsit faceti referire la demersuri pentru incadrare in conditii speciale de munca a unor functii/ operatii/ meserii.
HG nr. 924/ 2017 face referire la stabilirea procedurii de reevaluare a locurilor de muncă în condiţii speciale, reevaluate potrivit prevederilor art. 30 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Exista o prevedere speciala in actul normativ:
-art. 1 Prevederile prezentei hotărâri se aplică numai locurilor de muncă în condiţii speciale prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, din unităţile care au obţinut hotărâre de menţinere a avizului de încadrare în condiţii speciale în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 1.284/2011 privind stabilirea procedurii de reevaluare a locurilor de muncă în condiţii speciale prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările ulterioare.
Daca firma plus locurile de munca ar fi fost nominalizate in anexa 2 si anexa 3 la legea nr. 263/ 2010 cu modificarile si completarile ulterioare, plus firma ar fi obtinut avizului de mentinere a avizului de incadrare in conditii speciale prevazut de HG nr. 1284/ 2011, erau elemente care ar fi facut posibila reevaluarea in conditiile HG nr. 924/ 2017 pentru posturi de lucru/ functii/ meserii, in cadrul locurilor de munca deja incadrate in conditii speciale.
Documentatiile pentru reevaluarea locurilor de munca trebuiau depuse pana la 30 iunie 2018.
In prezent nici o actiune in instanta impotriva firmei nu va poate ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obținerea grupei speciale Milea13 Milea13 Bună lucrez din 1986 ca personal navigant secția mașina am de la vechiul angajator 14 ani de grupa 1 la actualul angajator deși am cerut grupa speciala nu ... (vezi toată discuția)
Decizia iccj nr. 14/ 23.05.2016 POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Instanţa de judecată de drept comun nu poate proceda ea însăşi la analizarea condiţiilor de muncă ale reclamanţilor şi, dacă este cazul, la ... (vezi toată discuția)
Sunt idm la cfr-sa. desi in ordinul 50/03/1990 spune ca am dreptul ... Chereghi Sorin Chereghi Sorin Sunt IDM la CFR-SA. Desi in Ordinul 50/03/1990 spune ca am dreptul la grupa de munca (grupa 2). Nu am grupa de munca. (vezi toată discuția)