avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Data eliberare CM initial, cod 08
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Data eliberare CM initial, cod 08

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urm problema: Pe data de 21 aug medicul de familie mi-a eliberat concediul medical INITIAL, cod 08-sarcina, pentru perioada 22-31 aug. Astazi sunt fost sunata de angajator care mi-a comunicat ca acesta este completat gresit, adica nu poate fi eliberat pe data de 21 aug pt 22-31 aug. Medicul de familie imi spune ca e corect completat. Ce fac in aceasta situatie? Angajatorul mi-a spus ca nu imi plateste banii aferenti concediului. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2018
danuza_dodo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 1 Septembrie 2018
Medicul de familie a completat corect .... daca nu va plateste, sesizati Casa de Asigurari de Sanatate.
Angajatorul spune ca in momentul introducerii perioadei de concediu in programul Casei de Sanatate ii apare un avertisment ca nu poate fi data emiterii mai mica decat daca concediului.

Cornel Vasile a scris:

Medicul de familie a completat corect .... daca nu va plateste, sesizati Casa de Asigurari de Sanatate.

Casa de Sanatate nu are programe pentru angajatori ... probabil se refera la D112.

Ordinul nr. 15/2018
art.9
(1) Certificatele de concediu medical se completează și se eliberează la data la care se acordă consultația medicală, stabilindu-se numărul necesar de zile de concediu medical.
......

Probabil ca , prima zi trebuia sa fie 21.08 sau emis pe 22 cu prima zi 22.08
Exact asta spune angajatorul ca tb eliberat pe 22 incepand cu 22. Acum medicul de familie spune ca nu il mai poate modifica si e corect asa, iar angajatorul ca nu mi-l plateste. Ce sa fac?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mergeti la Casa de Asigurari de Sanatate si explicati-le situatia ... sunt convins ca va vor da o solutie .
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta - concediu ... herminav herminav Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta - Concediu medical initial -cod 01 emis de medicul de familie data de acordare 18.09.2023 -4 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu medical incorect ? canditadriana canditadriana Buna ziua. In perioada 04.09.2013 - 06.09.2013 am fost in concediu medical acordat de medicul de familie. In aceste zile am fost internata in spital unde am ... (vezi toată discuția)
Certificat de concediu medical myry84 myry84 buna ziua.sunt in concediu medical din data de 06-06-2013.primul concediu este cu internare de 5 zile cod ind 06 initial si mai am inca 14 zile cod ind 01 in ... (vezi toată discuția)