Buna ziua. Numele meu este George si as vrea sa divortez pentru ca nu ma mai inteleg deloc cu sotia,mama ei se implica f mult in relatia noastra,nu am si nu am avut suportul sotiei niciodata(familia ei,mama,tata,frate sant pe primul loc) in casa nu gateste mai deloc(90% din mancare este gatita de mine,copilul nu are parte de mancarica ptr ea de nici un fel,mananaca copil la 1,7 luni cartofi prajiti,fulgi de porumb,sticksuri,pufuleti si iaurt ceea ce nu mi se pare normal,ba mai mult copilul nu este bagat la somn decat cand ii este somn mamei adica 23 00 sau 24 00 noaptea iara nu mi se pare normal ptr ca programul asta il are de cand sa nascut,fetita chiar este anemica.)Indiferent ce spun eu ea este numai impotriva,este de acord doar cu mama ei. Am stat cu chirie,am tot sperat ca se va schimba pana la urma,imi iubesc foarte mult copilul de aceea am rabdat mult timp in speranta ca se va schimba dar ma pus la pamant cu nervi. Nu prea este de acord cu divortul amiabil. De cand am plecat din casa face tot posibilul sa imi fie greu sa imi vad fetita.Ma provoaca in continu sa ma enervez mereu, cu siguranta vrea sa aibe castig de cauza cu copilul.Am posibilitatea sa intentez eu divort ptr ca nu mai vreau sa stau langa ea? Daca da. Cum procedez?
Puteti sa divortati oricand ,nu aceasta ar trebui sa fie problema dvs,Problema este ca mai mult ca sigur domiciliul minorei o sa fie stabilit la mama,,custodia'' o sa fie comuna si dvs o sa primiti un drept de vizita de max 2 week-enduri pe luna.Mergeti la un av pt a vedea ce puteti obtine si ce nu ,divortul se solutioneaza repede.restul problemelor sunt mai sensibile.
Desigur, sunteți îndrituit să formulați cerere de chemare în judecată, solicitând desfacerea căsătoriei, exercitarea autorității părintești în comun, stabilirea locuinței minorului la dvs, pensie de întreținere, etc.
Problema izvorăște din tendința instanțelor de a stabili locuința minorului la mamă; dar orice regulă cunoaște excepții!