-buna ziua ,ma numesc adrian si am o intrebare-
=eu am cartea de munca la mine , am lucrat la o firma 9 ani si dupa ce am plecat de la acea firma am pastrato acasa , am plecat la o alta firma unde am lucrat 6 luni si mi-au zis ca lucrez cu contract de munca dar nu mi lau inregistrat la itm, am plecat dupa 6 luni si apoi am mai lucrat la o alta firma iar 8 luni si aici nici macar nu am mai facut un contract de munca ,acum am plecat la o alta firma si nu stiu ce sa fac cu cartea de munca ca am lipsa 1 an si daua luni pe ia? sa continui si sa am lipsa cum ca am lucrat fara carte de munca ? daca continui asa?astept sa-mi raspundeti sau sa ma indrumati multumesc ?
daca firmele din urma v-au facut contract de munca si inregistrat la itm, atunci trebuie sa duceti cartea de munca la itm pt a fi completata cu inscrisurile la zi.
daca nu au fost inregistrate contractele de munca atunci veti sesiza itm si in paralel puteti actiona firmele respective in instanta pt a-i obliga pe vechii angajatori sa isi faca datoria. daca aveti dovezi ca a-ti lucrat acte, martori , etc ii puteti obliga sa va inregistreze contractele din urma si sa nu mai aveti intrerupere.
depinde de dvs ce doriti , si de ce v-ati complacut atata timp in situatie
la inregistrarea unui contract de munca aveati nevoie si de carnetul de munca ,oricum acea vechime nu semai poate inregistra laitm,in cazul in care a-ti avut contractulacela de munca de 6luni si nota de lichidare de la acea societate ,va duceti cu carnetul de munca si acea nota de lichidare la itm in raza teritoriala a oorasului de resedinta si vi se inregistreaza si acele 6 luni,daca totul este in regula
cat despre a depune carnetul de munca ,acesta este obligatoriu de depus la societatea angajatoare in momentul in care vi se intocmeste contractul individual de munca,ar fi pacat sa va pierdeti vechimea,si daca tot lucrati de ce sanu cotizati si la CAS?sfatul meu este sa nu mai lucrati la negru este rau si pt dvs si pt societatea angajatoare ,apoi amenzile sunt destul de mari..............
la inregistrarea unui contract de munca aveati nevoie si de carnetul de munca ,oricum acea vechime nu semai poate inregistra laitm,in cazul in care a-ti avut
in ce lege scrie asta?
carnetul de munca poate fi depus si ulterior inregistrarii cim
noua firma la care ma duc i-mi cere sa completez un formular si sa scriu datele ultimei firme la care am lucrat pentru fortele de munca? care date sa le dau daca cele doua firme nu vor sa-mi plateasca darile la stat din urma ....ce trebui sa fac in situatia data ?sa dau numele firmei care am lucrat 9 ani dar carte e operata cu ultima data acum un an ? cine ma controleaza pe mine acum si cine imi poate da amenda ?
probabil va cere pt a se stabili veniturile pt ultimele 6 luni pt a va calcula un eventual concediu medical daca va fi cazul de ex. ce treaba au ei in rest?
Adeverinta vechime
tierry
Firma la care am lucrat imi poate elibera o adeverinta de vechime tip, fara a fi inreg la ITM? La locul de munca actual vor sa imi deschida CM, dar intrucat la ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca
ciki
As dori sa ma lamuriti intr-o problema.Eu am lucrat in Romania pana in 2005 an in care am plecat in Italia iar cartea de munca o am eu.Deci vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Carte de munca
ALEX_23
IN ANUL 2004 LUNA SEPTEMBRIE M-AM ANGAJAT LA FIRMA X CU CONTRACT DE MUNCA CA INSTALATOR ALATURI DE ALTI 3 COLEGI.
DE LA ACEA DATA SI PANA IN PREZENT PATRONUL ... (vezi toată discuția)