-buna ziua ,ma numesc adrian si am o intrebare-
=eu am cartea de munca la mine , am lucrat la o firma 9 ani si dupa ce am plecat de la acea firma am pastrato acasa , am plecat la o alta firma unde am lucrat 6 luni si mi-au zis ca lucrez cu contract de munca dar nu mi lau inregistrat la itm, am plecat dupa 6 luni si apoi am mai lucrat la o alta firma iar 8 luni si aici nici macar nu am mai facut un contract de munca ,acum am plecat la o alta firma si nu stiu ce sa fac cu cartea de munca ca am lipsa 1 an si daua luni pe ia? sa continui si sa am lipsa cum ca am lucrat fara carte de munca ? daca continui asa?astept sa-mi raspundeti sau sa ma indrumati multumesc ?
in cazul meu trebui sa scriu ultima firma inregistrata pe cartea de munca ....?legal ? daca firmele la care am lucrat nu imi pot plati darile la stat pe ultimul an pot plati eu undeva ? cand si unde ?
1. Nu va sanctioneaza nimeni pentru neinregistrarea in carnetul de munca.
2. Daca perioada neinregistrata in carnetul de munca este de dupa 01.04.2001 nu mai este necesara inregistrarea ei. Vechimea respectiva este inregistrata la Casa de Pensii in baza declaratiilor lunare facute de angajator.
Adeverinta vechime
tierry
Firma la care am lucrat imi poate elibera o adeverinta de vechime tip, fara a fi inreg la ITM? La locul de munca actual vor sa imi deschida CM, dar intrucat la ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca
ciki
As dori sa ma lamuriti intr-o problema.Eu am lucrat in Romania pana in 2005 an in care am plecat in Italia iar cartea de munca o am eu.Deci vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Carte de munca
ALEX_23
IN ANUL 2004 LUNA SEPTEMBRIE M-AM ANGAJAT LA FIRMA X CU CONTRACT DE MUNCA CA INSTALATOR ALATURI DE ALTI 3 COLEGI.
DE LA ACEA DATA SI PANA IN PREZENT PATRONUL ... (vezi toată discuția)