Buna ziua , parintii mei au decedat anul trecut si mi-au lasat o casa, nu am alti frati , doresc sa divortez de sotul meu el doreste parte din casa , mentionez ca nu am facut succesiunea , daca divortez si apoi fac succesiunea el mai are vreun drept la acea casa ?
cyan
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Puteti sa faceti succesiunea si inainte de divort, bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii.
Prin urmare sotul nu are dreptul la casa mostenita de dvs. ci numai la o cota parte din bunurile dobandite impreuna in timpul casatoriei.
Buna seara,
Si daca divortati si daca nu divortati el NU ARE NICIUN DREPT LA CASA MOSTENITA cu exceptia situatiei in care, casatoriti fiind, dumneavoastra decedati inaintea lui si el primeste 1/4 din bun.
Va mulțumesc pt raspuns !! Eu impreuna cu sotul meu am locuit o perioada de timp in acea casa timp in care am adus imbunatatiri casei impreuna cu paritii mei , el spune ca din aceste considerente este indreptatit la o parte din casa, este adevarat ? Multumesc anticipat!
Buna seara,
Daca poate sa dovedeasca ca impreuna cu dumneavoastra ati adus imbunatatiri atunci are dreptul la 1/2 din valoarea imbunatatirilor facute de el cu dumneavoastra (fara ce au facut parintii)
ATENTIE, sume peste 250 lei trebuie dovedite CU ACTE!
Cum pot divorta?
aly01
Buna ziua!
As dori sfatul dumneavoastra pentru a ma ajuta in luarea unei decizii in rezolvarea problemelor pe care le am. Poate ma va putea ajuta ... (vezi toată discuția)
Succesiune
xp-kry
In conditiile date :
1.sotie divortata de sot
2.inainte de divort s-a locuit in casa mamei sotului , proprietate a acesteia
3.dupa divort sotia da in ... (vezi toată discuția)