avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este îndreptățit soțul meu să ceară, în caz de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este îndreptățit soțul meu să ceară, în caz de divorț + partaj, o parte din casa moștenită de mine de la părinți?

Buna ziua , parintii mei au decedat anul trecut si mi-au lasat o casa, nu am alti frati , doresc sa divortez de sotul meu el doreste parte din casa , mentionez ca nu am facut succesiunea , daca divortez si apoi fac succesiunea el mai are vreun drept la acea casa ?
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alex26ml , utilizator 22:31, 1 Septembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa faceti succesiunea si inainte de divort, bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii.
Prin urmare sotul nu are dreptul la casa mostenita de dvs. ci numai la o cota parte din bunurile dobandite impreuna in timpul casatoriei.
Buna seara,
Si daca divortati si daca nu divortati el NU ARE NICIUN DREPT LA CASA MOSTENITA cu exceptia situatiei in care, casatoriti fiind, dumneavoastra decedati inaintea lui si el primeste 1/4 din bun.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Va mulțumesc pt raspuns !! Eu impreuna cu sotul meu am locuit o perioada de timp in acea casa timp in care am adus imbunatatiri casei impreuna cu paritii mei , el spune ca din aceste considerente este indreptatit la o parte din casa, este adevarat ? Multumesc anticipat!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca poate sa dovedeasca ca impreuna cu dumneavoastra ati adus imbunatatiri atunci are dreptul la 1/2 din valoarea imbunatatirilor facute de el cu dumneavoastra (fara ce au facut parintii)
ATENTIE, sume peste 250 lei trebuie dovedite CU ACTE!
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este indreptatit la imbunatatiri dar nu la proprietate!

Alte discuții în legătură

Cum pot divorta? aly01 aly01 Buna ziua! As dori sfatul dumneavoastra pentru a ma ajuta in luarea unei decizii in rezolvarea problemelor pe care le am. Poate ma va putea ajuta ... (vezi toată discuția)
Despre partaj zamfir costel zamfir costel :(buna ziua,ma numesc Adriana,am 51 ani,am 31 ani de casatorie,am locuit de la inceput cu sotul la socrii.In caz de divort ce drepturi am eu,socru a ... (vezi toată discuția)
Succesiune xp-kry xp-kry In conditiile date : 1.sotie divortata de sot 2.inainte de divort s-a locuit in casa mamei sotului , proprietate a acesteia 3.dupa divort sotia da in ... (vezi toată discuția)