avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de casa de vanzare, multi mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de casa de vanzare, multi mostenitori

Buna ziua ,
Vreau sa va intreb si eu in legatura cu un loc de casa al soacrei mele care este mostenitoare de la parinti si nu stiu cum se procedeaza la intocmirea actelor pentru ca sunt multi mostenitori.
Parintii soacrei decedati . Din 4 frati ai soacrei,mai traiesc doar 2 ,soacra mea si un frate.
Fiecare din frati are copii la randul lor, cei doi frati decedati au cate 4 copii iar cei 2 frati in viata au cate 2 copii.
Intrebarea mea este daca mostenirea , adica locul de casa si terenul agricol din camp se imparte in parti egale si la fratii in viata si la mostenitorii fratilor decedati, deoarece vor sa vanda acel teren pentru ca este parasit ,casa sa demolat,si nu vrea sa raspunda nimeni de loc prin neplata darilor, dar la impartirea banilor cred ca vin toti .
Din aceasta cauza va rog frumos un raspuns pentru a clarifica situatia si a vinde terenul unei persoane care vrea sa locuiasca la tara.
Va multumesc anticipat. O zi buna.
Cel mai recent răspuns: gned , utilizator 17:58, 2 Septembrie 2018
Daca nu reusiti sa solutionati partajul amiabil la notar,singura solutie o sa fie in instanta..
Mostenitori sunt: Soacra 25 % , fratele în viață 25% , ! toți nepoții de la frații decedați ,împreună, 50 % ,adică fiecare din acești nepoți are dreptul la 50:8= 6,25 %. Ceilalți nepoți care au părinții în viață nu au niciun drept la moștenire
Buna ziua,
si multumesc mult pentru ajutor.
Soacra mea impreuna cu fratele care este in viata sunt de acord cu vanzarea, repet , NU pentru bani ci ca locul sa fie
1.curatat deoarece intre timp casa este parasita , demolabila.
2..platit impozitul.de zece ani cred ca sa strans ceva.
3.sa-l poata cumpara cineva care doreste la tara,pentru ca sunt nepoti care din cauza lor a ajuns casa asa ,deoarece cat au stat in casa nu au facut nimic si acum a venit vremea ca cineva sa faca curatenie dupa ei si sa plateasca impozitul.
4.si tocmai de aceea cred ca 1-2 nepoti NU o sa fie de acord cu vanzarea pentru ca la tara ,,zic eu este foarte multa lume cu idei si care le baga in cap tot felul de lucruri ca sa se opuna vanzarii , dar mai mult se amuza de situatie.
Intreb eu in acest caz daca se opun sa merga la notar sa fie de acord ,trebuie chemati in instanta sau cum sa procedam se pot decadea din drept de mostenire daca NU vor sa dezbata mostenirea,daca da cum se procedeaza.
Multumesc
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa socru petruta1958 petruta1958 Socrul meu a decedat in urma cu 20 ani.Nu s-a facut succesiune. Soacra a venit la noi de vreo 8 ani.Anul trecut a decedat sotul meu,iar soacra a ramas in grija ... (vezi toată discuția)
Drepturi mostenire geta2005 geta2005 Soțul meu ,fiu unic a decedat înaintea mamei lui eu nora am dreptul la mostenire , casa si terenul soacrei mele ? Mentionez ca nu am avut copii cu soțul meu. (vezi toată discuția)
Unchi decedat ContSters51645 ContSters51645 Am un unchi care a decedat acum cateva zile. Suntem 5 nepoti si sora lui. Cine mosteneste averea? Sora decedatului primeste tot sau se imparte si nepotilor? ... (vezi toată discuția)