avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre donații case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre donații case

Donația casei se poate retrage?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:29, 2 Septembrie 2018
Ar trebui sa dati detalii, nu doar sa puneti o intrebare.. altfel puteti primi un raspuns care sa nu va ajute.
Donatia, poate fi revocata doar intre soti, cat sunt inca soti.. sau pentru ingratitudine.. adica dupa ce a primit donatia, donatarul ii da in cap sai il injura sau il lasa fara ajutor donatorului sau pt neexecutarea sarcinii, adica daca donatia a fost conditionata si nu s-a indeplinit acea conditie.

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2018
gi-jane2, moderator
Multumesc mult.Ideea era ca o mama donează fiicei căsătorite apartamentul(pentru a o feri pe aceasta in viitor de eventualul partaj in caz de divort).Acest fel de donație poate fi revocata?
Nu.
Dvs sunteti fiica sau mama si ce vreti sa faceti de fapt ?
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere donatie cu uzufruct emanuellen emanuellen Buna ziua Anul trecut am donat fiicei mele un apartament,nu m-a fortat nimeni,nici nebuna nu sint.Asta a fost dorinta mea atunci.Cu uzurfruct. Va rog ... (vezi toată discuția)
Donatia poate fi contestata de ...donator?!? carmengheo carmengheo Daca dintr-un motiv intemeiat donatorul vrea sa \"retraga\" donatia facuta copiilor , este posibil acest lucru?!? Inrand un pic in detalii situatia ar fi ... (vezi toată discuția)
Contestare donatie Daniel1956 Daniel1956 In 2009,pentru a termina amiabil un divort,am fost pus in situatia,in loc de partaj,care imi parea un gen de tiganie,sa primesc acceptul la divort in schimbul ... (vezi toată discuția)