avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum scap de un asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum scap de un asociat

Salutare,
Vreau si eu un sfat cum pot sa scap de un asociat care ar putea fi pretentiile lui in conditiile in care capitalul social este de 200 Ron si firma este pe pierdere.

Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:18, 31 Martie 2006
negociati cu respectivul asociat cedarea partilor sociale. daca nu este de acord puteti merge doar in instanta.

pretentiile pe care le-ar putea ridica doar el le stie, dar, daca firma este pe pierdere, nu ar trebui sa ridice pretentii financiare
partie sociale pot fi rascumparate cu mai mult decat cat este capitalui social pe care l-am depus adica 200 Ron?
si daca in actele contabile apare cu datorii catre firma mai are dreptil sa mai ceara ceva?
si din octombrie nu a mai vrut sa semneze statele de plata pentru ca este si angajat si asociat acum vrea banii pe salariile pe care nu a mai semnat am vre-o sansa sa nu ii dau
multumesc
partile sociale pot fi cedate pentru orice suma, pretul putand fi stabilit in contractul de cesiune

chiar daca societatea are datorii, poate cere orice suma pe partile sociale detinute - banii sunt platiti de dvs., nu de societate

in ceea ce priveste salariul, cred ca trebuie platit
:">Pentru a scapa de asociat sunt 2 posibilitati:
ori te retragi tu#-o ori ceri excluderea luiX-(.
Mai usor ar fi sa te retragi tu si sa soliciti cota parte din activul net.#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere din s.r.l., cesiune-vanzare parti sociale bitec bitec As dori sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1.sunt membru asociat (25%) intr-un SRL (capital social de 200 RON), unde sunt si angajat. Ce pretentii as ... (vezi toată discuția)
Cum scap de o societate cu datorii la stat ????? bebe4ever bebe4ever Buna ziua as avea si eu nevoie de cateva lamuriri daca se poate. in 1997 am infintat un srl am fost 2 asociati acum de 1 luna asociatul mi-a cedat mie partile ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale miruna_s miruna_s de un an si ceva am un srl in care suntem 2 actionari, administratori, fiecare cu cate 50%. celalalt e si director general. in toata perioada nu a adus nici un ... (vezi toată discuția)