avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament.

Sotul meu,a lasat testament unei nepoate, si cu acordul meu.Acum nu mai sant de acord,cu acest lucru,deoarece la acea data sotul era f.bolnav (dementa vasculara,sechele dupa doua avc,tbc,diabet id,si noi l-am convins sa semneze).Nepoata nu si-a indeplinit conditiile de ingrijire si afectiune,promise.Intrebare:pot sa anulez acel testament in aceste circumstante,cu mentiunea,ca eu sant persoana cu handicap grad1,cu insotitor care sa locuiasca permanent cu mine.Pentru toate cele relatate,am acte doveditoare.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vijianumaria , utilizator 08:17, 7 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Testamentul este actul de vointa unilateral al sotului nu al dumneavoastra deci nu aveti cum sa-l anulati dumneavoastra.
Doar EL poate sa-l anuleze LA NOTAR!
Am uitat sa mentionez ca sotul a decedat, la scurt timp dupa intocmirea testamentului,deci nu mai poate merge la notar.Multumesc.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Testamentul este actul de vointa unilateral al sotului nu al dumneavoastra deci nu aveti cum sa-l anulati dumneavoastra.

Am uitat sa mentionez ca sotul a decedat, la scurt timp dupa intocmirea testamentului,deci nu mai poate merge la notar.Multumesc.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Alinutza88 Alinutza88 Buna seara As dori un sfat de la dumneavoastra in legatura cu o mostenire. Bunicul in urma cu 9-10 ani a ... (vezi toată discuția)
Un testament din anul 2007 care nu a fost pus in aplicare in anul 2008 la decesul proprietarei, mai este valabil acum? in ce conditii? ion1dcn ion1dcn In anul 2007 o persoana in varsta de 78 ani de sex feminin vaduva cu un descendent ( un fiu nebiologic dobandit prin casatoria cu sotul) a lasat prin testament ... (vezi toată discuția)
Cum sa obtin pensia de urmas ptr.mine TANTA48 TANTA48 Buna seara intamplator am gasit acest sait si consider ca este un mare avantaj.Sotul a murit de insuficienta cardio-respirator in urma unei arsuri,am ramas cu ... (vezi toată discuția)