avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit imobiliar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit imobiliar

As avea o intrebare : daca prorietarul ap care vreau sa l cumpar cere 50 de mii de euro,apartamentul in grila costa 35 de mii de euro ,evaluatorul vine si zice ca face 36 de mi mai putin decat cere el ,precizez ca banca imi ofere maxim 55 de mii credit imobiliar (15 la suta depozit)..Cum functioneaza ? Banca poate sa mi ofere doar 36 de mi de euro sau din aia 36 trebuie sa scad cei 15 la suta??
M am contrazis cu cineva ca evaluatorul dupa ce stabileste pretul apartamentul nu poate fii vandut mai mult decat a zis el ...Multumesc!
Scuza ti deranjul

Sent from my iPhone
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2018
GabiTudo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cabinei de Avocat Livia Oprisan , Avocat 18:54, 3 Septembrie 2018
Buna ziua!
Banca face evaluarea pentru situatia in care aceasta ar fi nevoita sa intre in posesia bunului, pentru ca spre exemplu nu platiti creditul si va executa silit. Drept urmare banca nu va acorda mai mult decat se stabileste in evaluare-respectiv 36000, pentru ca ulterior ar trebui sa o vanda. Daca a iesit sub pretul cerut, diferenta trebuie sa o suportati dvs.
Este adevarat ca pretul il stabilesc partile contractului si nu poate fi sub grila notariala insa atunci cand este vorba de achizitionarea casei prin credit situatia se schimba. Dvs. Veti incheia un contract de ipoteca cu banca pe imobilul achizitionat iar banca nu va da mai mult decat face ca sa zic asa. Oricum ar trebui sa va puna pe ganduri diferenta aceasta de pret. Puteti cere cred o contraexpertiza pe care o platiti tot dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare apartament tankolevente tankolevente Buna seara,exista o suma minima(legala) cu care trebuie vandut un apartament?ex. se da un apartament cu doua camere 40 mp,etaj 3 in stare buna,mai multe ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima casa Andreea99 Andreea99 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am inceput demersurile pentru achizitionarea unui apartament prin programul \"Prima Casa\". Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament sub pretul pietei prin prima casa tankolevente tankolevente Buna,va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi eventual informatii daca se poate. Dorim sa achizitionam un apartament prin programul Prima Casa,proprietarul este ... (vezi toată discuția)