avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM in perioada concediului pentru crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM in perioada concediului pentru crestere si ingrijire copil

Am si eu nevoie de niste lamuriri, astfel: am o salariata care va naste in februarie 2010. Salariata respectiva are contract pe durata determinata pana in august 2010. Daca salariata va intra in concediu pentru crestere si ingrijire copil ii mai poate inceta contractul de drept, la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat?
Si daca da, care sunt inscrierile care trebuie sa apara in carnetul de munca?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 17:17, 9 Noiembrie 2009
1. Daca are CIM pe perioada determinata, acesta inceteaza da drept la data expirarii lui conform art.56, lit.j) din Codul muncii.
2. In carnetul de munca se scrie: "incetat CIM la data expirarii, art.56, lit.j) din Codul muncii".
Inteleg, numai ca problema este ca va trebui operata si incetarea suspendarii pentru crestere copil in carnetul de munca. Nu cred ca poate ramane deschisa suspendarea!
Ce parere aveti?
Mai intai se opereaza incetarea suspendarii si apoi incetarea de drept a contractului individual de munca.
Normal ca inceteaza suspendarea CIM fara reluarea activitatii..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultima zi lucrata cim perioada determinata crisstta crisstta buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este conform legislatiei ultima zi lucrata in cazul unui contract individual de munca pe perioada determinata de 3 luni ... (vezi toată discuția)
Modificari cim in timpul suspendarii?? lavinia_buciumas lavinia_buciumas Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce se intampla cu contractul individual de munca al unui salariat care este in concediul de crestere si ingrijire a copilului ... (vezi toată discuția)
Cim riana02 riana02 Imi poate spune cineva in baza carui articol de Codul Muncii se opereaza reincadrarea cu contract de munca daca salariatul a fost in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)