buna ziua,am incetat activitatea la o firma din buc,si mi sa spus ca pentru c.m sa ma duc sa o iau de la itm sector 2, pentru ca ei nu au peste 100 de angajati si cm nu o tine la ei.Este normal ca eu sa o iau de la sediul firmei.Astept raspuns.multumesc.
Decret nr. 92/1976 privind carnetul de munca- Art. 6. - (1) Modificarile intervenite in executarea contractului de munca, dupa intocmirea carnetului de munca, se inscriu in acesta in termen de 15 zile de la data producerii lor.
(2) In termenul prevazut la alin. (1), socotit de la data prezentarii actului, se inscriu si schimbarile intervenite in ceea ce priveste starea civila, pregatirea scolara si pregatirea profesionala a titularului. Actele care atesta astfel de schimbari vor fi prezentate de catre titular in termen de 15 zile de la data producerii schimbarii.
Daca consideram ca orice modificare a contractului individual de munca, inclusiv incetarea contractului de munca, se inscrie in carnet in termen de 15 zile, va puteti ridica carnetul de munca de la itm, dupa expirarea termenului legal de inscriere a modificarii intervenite (15 zile de la data producerii).
Si chiar avem obligatia de a merge la itm sa ridicam carnetele dupa incetarea contractelor de munca.
De exemplu ITM Mures a trecut la somatii pentru titularii carnetelor de munca carora le-au incetat raporturile de munca de a ridica carnetele de munca.