avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... declaratie creanta si penalitati
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

declaratie creanta si penalitati

Am primit de la lichidator notificare privind inregistrarea cererii de creanta avand in vedere ca debitorul meu si-a cerut falim . Creanta mea este scadenta din decembrie 2006 (am factura si contract) termen limita 30.11 a.c ptr.declaratie.
Avand in vedere ca in contract sunt prevazute penalitati (de 0,5 % fara a se specifica daca pot depasi debitul restant) , dilema mea este urmatoarea : pot factura acum si penalitatile aferente sau pot cere doar actualizarea sumei cu rata inflatiei? :-/
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 08:19, 10 Noiembrie 2009
Dupa parerea mea clauzele contractuale sunt de baza. As vrea totusi sa nu va faceti sperante prea mari. Sansele de a va recupera creantele nu sunt foarte mari. Trebuie avut in vedere ce alte datorii prioritare are debitorul Dvs (salarii, bugetul de stat, credite bancare, etc).
Multa bafta!;)
Din punctul meu de vedere puteti solicitat si plata penalitatilor calculate pana la data pronuntarii sentinteti de deschidere a procedurii falimentului.
Legea este permisiva si in legatura ca penalitatea sa depaseasca debitul initial, in conditiile in care nu s-a stipulat altfel.


taxa de timbru ptr. cerere o platesc la Primaria unde am sediul eu ca si creditor nu ? debitorul si dosarul este in alt judet..
taxa de timbru ptr. cerere o platesc la Primaria unde am sediul eu ca si creditor

Da
Penalitatile le calculati conform contractului pana la data deschiderii procedurii de insolventa si anexati la cerere . Nu le facturati caci nu mai aveti cui !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati si bo ContSters56278 ContSters56278 daca am o datorie neincasata din noiembrie 2009 pentru care in ianuarie 2010 am acceptat BO scadent in februarie 2010 (debitorul neachitand) , in declaratia de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta de la o firma in insolventa biti biti S. C. are de recuperat de la un client rau platnic din luna octombrie 2008 c/v prestari servicii ; in luna noiembrie 2010 am deschis actiune de judecata ... (vezi toată discuția)
Contract civil sau contract comercial Lelia Mateescu Lelia Mateescu Buna seara. Daca o persoana fizica a incheiat un contract de servicii cu un SRL, si persoana fizica a ramas datoare catre firma respectiva, prin neachitarea ... (vezi toată discuția)