Am primit de la lichidator notificare privind inregistrarea cererii de creanta avand in vedere ca debitorul meu si-a cerut falim . Creanta mea este scadenta din decembrie 2006 (am factura si contract) termen limita 30.11 a.c ptr.declaratie.
Avand in vedere ca in contract sunt prevazute penalitati (de 0,5 % fara a se specifica daca pot depasi debitul restant) , dilema mea este urmatoarea : pot factura acum si penalitatile aferente sau pot cere doar actualizarea sumei cu rata inflatiei? :-/
Dupa parerea mea clauzele contractuale sunt de baza. As vrea totusi sa nu va faceti sperante prea mari. Sansele de a va recupera creantele nu sunt foarte mari. Trebuie avut in vedere ce alte datorii prioritare are debitorul Dvs (salarii, bugetul de stat, credite bancare, etc).
Multa bafta!;)
Din punctul meu de vedere puteti solicitat si plata penalitatilor calculate pana la data pronuntarii sentinteti de deschidere a procedurii falimentului.
Legea este permisiva si in legatura ca penalitatea sa depaseasca debitul initial, in conditiile in care nu s-a stipulat altfel.
taxa de timbru ptr. cerere o platesc la Primaria unde am sediul eu ca si creditor
Da
Penalitatile le calculati conform contractului pana la data deschiderii procedurii de insolventa si anexati la cerere . Nu le facturati caci nu mai aveti cui !!