avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce consecinte are renuntarea la o oferta de angajare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce consecinte are renuntarea la o oferta de angajare?

Am un prieten care a fost la interviu pentru un post de gestionar in Bacau. Dupa cateva zile a fost sunat, spunandu-i-se ca e angajat si ca trebuie sa-si pregateasca actele de angajare. (Mentionez ca firma respectiva are sediul in Iasi si o filiala in Bacau.) El trebuia sa mearga la Iasi sa duca actele de angajare, (acolo la sediul firmei trebuia sa semneze contractul de munca), dar a renuntat si nu s-a mai dus. Am o intrebare: actele respective, de fapt, procedurile de angajare, nu trebuiau facute la ITM Bacau? De ce trebuia sa duca actele la Iasi? Presupun ca daca a renuntat sa semneze CIM, nu i s-a mai intocmit carnet de munca, si nu cred ca poate avea probleme cu firma respectiva?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 12:43, 9 Noiembrie 2009
Intocmirea unei carti de munca de catre angajatori, nu mai este obligatorie.
Actele, ar fi trebuit semnate, acolo unde prietenul dvs. a fost chemat.Detaliile le-ar fi aflat probabil daca s-ar fi prezentat la sediul din Iasi al angajatorului.
Nu vor exista probleme pentru prietenul dvs.
1. CIM se depun la ITM unde este inregistrat angajatorul respectiv.
2. Neprezentarea la semnarea CIM inseamna renuntare si atat, fara consecinte asupra candidatului la postul respectiv.
Intrucat nu a inceput un raport de munca pentru ca nu a fost semnat contractul individual de munca,nu este nici o problema.

Contractul individual de munca este semnat de cele doua parti angajat si angajator,apoi este inregistrat la ITM .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului nicoleta78 nicoleta78 Buna ziua ! am nevoie de ajutorul dumneavostra intr -o problema, si anume: sunt angajata intr o firma multinationala de 3 ani si jumatate. in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract fara semnatura mea adomnicai83 adomnicai83 Buna ziua, Se poate inregistra un contract de munca fara semnatura mea(eu fiind persoana fizica) la ITM prin Revisal? Am fost instiintat de catre un ... (vezi toată discuția)
Angajare blareanabel blareanabel Buna ziua! Am o prietena care este in somaj,de cateva zile a fost la un interviu pt un loc de munca, angajatorul a trimis-o la AJOFM sa anunte ca si-a gasit ... (vezi toată discuția)