avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cumparare auto Germania fara Tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cumparare auto Germania fara Tva

Salut, in 2016 am cumparat o masina din Germania si am platit la dealer pretul net. Cumpararea s-a facut printr-o firma din Bucuresti iar la intoarcerea in tara, am primit contract de vanzare cumparare si am inmatriculat-o. Chiar inainte de a o inmatricula s-a inasprit legislatia la noi si mi s-a cerut niste acte in plus la inmatriculare de la firma respectiva si in final s-a facut inmatricularea. Firma am inteles ca e scutita de Tva pentru importuri auto. Firma inca exista si tot la fel procedeaza. Patronul firmei m-a asigurat ca totul e legal si nici nu avut vre-o problema dar ma tot intreb.
Exista riscul sa am probleme cu masina in Germania din cauza neplatii Tva-ului? Nu stiu cum functioneaza transferul tva-ului intre statele UE.

Alte discuții în legătură

Cod caen 4511 claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Care este legislatia la plata tva pentru auto second din vest vândute in Romania? Se plateste tva de catre o firma neplatitoare de tva daca masina se ia pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva masina noua luata din germania pe persoana fizica AndreeaFS AndreeaFS Buna ziua. Sotul meu a cumparat din Germania o masina noua pe persoana fizica. Intors in Romania sa o inmatriculeze i s-a cerut sa plateasca din nou TVA la ... (vezi toată discuția)
Achizitionare autoturism sh din germania fara tva, pentru un pfa cu norma de venit cosmin.cirlea cosmin.cirlea Buna ziua! Am deschis recent un PFA cu norma de venit, neplatitor de TVA. Doresc sa cumpar o masina SH de la un dealer auto din Germania. Am gasit informatii ... (vezi toată discuția)