avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort

cum sa procedez: mai intai divort apoi partaj? nu avem copii doar o casa in constructie -nefinalizata inca practic,doar in acte si un pfa cu ambarcatiuni de agrement. Ar dura mai putin sa divortam si apoi sa impartim,dar ,nu stiu cum e mai bine .Ce documente sunt necesare pentru partaj ?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2018
deckra0929, utilizator
Cel mai recent răspuns: deckra0929 , utilizator 14:02, 3 Septembrie 2018
Rezolvatii amiabil sau nu?
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Amiabil
Divortul trebuie promovat inaintea partajului.

Divortul prin acord poate fi pronuntat la STAREA CIVILA, in fata notarului public.

Partajul conventional poate fi transat de catre notarul public.

Este adevarat ca poate fi promovat partajul si in timpul casatoriei.(prin acordul partilor, ori in situatii bine intemeiate).

Multumesc, pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortez ramy_cara ramy_cara Buna ziua! In cererea de divort pe care o formulez, fiind de comun acord cu sotul, pot sa introduc si modul de partaj asa cum ne-am inteles? In aceiasi cerere, ... (vezi toată discuția)
Divort ancfd ancfd In cazul unui divort la notar de comun acord,in privinta partajului trebuie facuta vreo notificare legalizata? Mentionez ca exista si un credit pentru ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil inainte de divort tantzat tantzat Scuze daca subiectul a fost deja dezbatut si nu am gasit eu raspunsul la intrebarea: se poate face partajul de comun acord (la notar, de exemplu) inainte de ... (vezi toată discuția)