avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incheiere CIM ==> REVISAL & ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incheiere CIM ==> REVISAL & ITM

Care este ordinea operatiilor angajarii unei persoane in conditiile legislatiei actuale?
Trebuie incheiat si semnat contractul intai, apoi trimis/inregistrat catre institutiile mentionate in 905/2017, iar apoi se incepe activitatea de lucru?
Exista exceptii cand se transmit niste date dar contractul se semneaza dupa prima transmitere de date, urmand ca dupa semnatura sa se transmita si alte date etc?
Am fost anuntat ca voi fi angajat in urma unui interviu, iar dupa ce mi-au fost solicitate diferite acte, mi s-a spus ca dupa o sapt sa ma prezint pregatit de lucru pentru ca sunt angajat, aceasta perioada fiind necesara pentru tarnsmiterea elementelor de angajare.
Mentionez ca eu nu am semnat niciun contract pana in prezent, si ma intrebam daca nu cumva trebuie mai intai discutate clauzele contractului si semnat, iar ulterior se tansmit datele necesare catre ITM sau unde se transmit.
Se mai poate semna contractul chiar in ziua cand se incepe activitatea iar apoi sa fie transmise detaliile angajarii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:37, 3 Septembrie 2018
1. Incheiere , semnare c.i.m.
2. Inregistrare in REVISAl
3. Transmitere REVISAL la ITM

Nu exista exceptii, de la prevederile legale.

Se mai poate semna contractul chiar in ziua cand se incepe activitatea iar apoi sa fie transmise detaliile angajarii?

In speta, exista posibilitatea dar pe riscul angajatorului.
Daca este pe riscul sau si stie ce face, atunci asta este. Dar eu ma intreb daca sa mai semnez ceva in conditiile de fata. Posibil sa mearga toate prost si cu banii si cu libere si cu ore suplimentare etc Si parca nu m-ar interesa asa ceva. Dansii asa au spus: semnam in ziua cand ajungi aici si incepi prima zi de lucru.
Intr-adevar, este pe riscul angajatorului ... dar , daca semnati atentie sa fie macar completat la toate rubricile..
Am primit mesaj ca nu mai au nevoie momentan pe acest post si sa imi va de treaba mea. Se pare ca au avut alt interes de fapt.
Aveti idee cum decurge o procedura de angajare de obicei? Vreau sa nu ajung sa populez toate firmele cu acte apoi sa mi se spuna ca de fapt nu mai au nevoie de mine iar actele mele sa ramana la ei.
Care ar fi procedura sa te asiguri ca actele sunt folosite in scopul pentru care le oferi si nu vor fi folosite pentru alte activitati?
Sunt angajatori si angajatori ...

Pasii pentru angajare (angajator de buna-credinta) :
www.avocatnet.ro/forum/discu...

cu observatia ca la :
3. Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca (cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza).

Inspecţia Muncii pune la dispoziţia angajatorilor o versiune actualizată a aplicației Revisal pentru transmiterea registrului de evidenţă a salariaţilor în format electronic conform prevederilor HG nr. 905/2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata! cristin20 cristin20 Ce presupune trecerea angajatilor de pe o firma pe alta a aceluiasi angajator? intocmirea dosarelor de personal, operare si transmitere revisal a CIM cu o zi ... (vezi toată discuția)
Contract pe zilele din urma Ramoon Ramoon buna seara! revin cu o intrebare: se poate face contract de munca pe zilele din urma? adica sa mi se faca contract din 01.06 daca deocamdata nu am semnat ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca itm elena_1234 elena_1234 Buna seara, Am urmatoarea problema: incepand cu data de 27.12.2010 m-am prezentat la noul loc de munca. Au refuzat sa semnez contractul pana azi si sa intre ... (vezi toată discuția)