avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Care sunt obligatiile mele de plata expuse in mesajul ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Care sunt obligatiile mele de plata expuse in mesajul de mai jos?

Buna ziua! Sunt pensionara limita de virsta. Lucrez part time cu statutul de ANGAJAT la 2 firme. Pt. una program de 1 ora si la alta program de 2 ore. La ambele firme mi se retine asig.de sanatate. Este normal ca la ambele firme sa mi se retina asig.de sanatate? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Turbotril , utilizator 15:33, 8 Septembrie 2018
Este corect.
Multumesc frumos!
Ma scuzati ca mai vin cu o intrebare. Daca in viitor mai obtin un contr. la una sau mai multe, pt. fiecare venit in parte, voi plati asig.de sanatate?
Da, pentru fiecare contract individual de munca se datoreaza contributii.
Fă-ți PFA și plătești o singură dată sănătatea chiar dacă lucrezi la mai multe firme. Ai mici probleme contabile - trebuie să emiți factură la fiecare firmă cînd încasezi bani și să faci declarația anuală de venit, dar plătești o singură dată CASS. (care iarăși, tu trebuie personal să-l plătești; deci cînd facturezi, facturezi brutul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat ca pfa elessar elessar Buna ziua Lucrez in domeniul IT, am primit o oferta de angajare de la o firma. Problema e ca domnii respectivi angazeaza prin PFA, adica vor sa fi angajat ... (vezi toată discuția)
Colaborare profesori - ce fel de contract? traineranastasia traineranastasia Bună ziua, Vă rog din suflet să mă ajutați cu un răspuns: În martie 2019 am deschis un centru de limbi straine, un SRL. Pana acum am lucrat numai eu ... (vezi toată discuția)
Contributii cami6891 cami6891 Buna, Sunt angajata cu CIM part time la o soc. com. si mai am si un contract de colaborare cu un broker de asigurare avand PFA. Pentru acesta emit factura si ... (vezi toată discuția)