Buna ziua,
Am o nelamurire legata de codul muncii. As vrea sa stiu daca, in cazul a 2 CIM-uri diferite (posturi/functii diferite) la acelasi angajator ma lovesc de acea limita referitoare la media de 48 de ore/saptamana pe parcursul a 4 luni. Precizez ca primul contract (cel de baza, pe perioada nedeterminata) ar fi de 4 ore (cat va fi valabil cel de-al 2-lea, cand inceteaza al 2-lea, primul va reveni la 8 ore), iar cel secundar (pe perioada determinata - maxim 16 luni), ar fi de 8 ore. As vrea sa stiu, cu certitudine (desi am citit codul muncii, nu sunt deloc lamurit, legat de acest aspect), daca cele 2 contracte (repet, la acelasi angajator) pot functiona simultan, pe o perioada de aproximativ 16 luni, dpdv legal, si fara a avea probleme cu ITM-ul sau alte autoritati competente. Va multumesc anticipat.
Suplimentar, in cazul in care, situatia de mai sus nu ar fi posibila dpdv legal (as dori si baza legala, daca se poate), ar exista varianta (momentan este la stadiu de idee), de a deveni PFA pe primul contract (cel de 4 ore), si PF (simpla) pe cel de-al 2-lea. Aici ma lovesc de alte nelamuriri... Prima ar fi : un PFA (cu contractul de prestari servicii aferent) poate ocupa un post din organigrama institutiei? Adica, daca imi suspend contractul curent, ca si persoana fizica, timp de 1 an si 6 luni, si mi se contracteaza serviciile pe acelasi post din organigrama, pentru acea perioada, postul din organigrama se considera acoperit dpdv legal? Daca da, ca si PFA + PF, ma mai lovesc de acea limitare de 48 de ore pe saptamana, in media pe 4 luni?
Va multumesc anticipat pentru rabdarea de a lectura textul de mai sus si astept cu nerabdare raspunsurile Dvs. (sau o alta solutie, dar care sa implice doar PF simpla pe postul 2).
Stima!
Florian, IT
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
14:28, 4 Septembrie 2018