Sunt angata Part time cu 4 ore.Umeori sefii ma obliga sa prestez 8 ore in ideea ca imi dau o zi libera.Din punct de vedere legal este corect daca eu nu sunt de-acord?
Nu este corect .... Codul muncii (art. 105 alin. (1) lit. c) prevede o interdicție expresă în materia orelor suplimentare la contractele individuale de munca cu timp partial (cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora cand se pot efectua ore suplimentare), dispunand totodată că această interdicție trebuie stipulată și în contracte.
In speta, programul dvs de lucru nu trebuie sa depaseasca 4 ore/zi.
nu este vorba de ore suplimentare,caci se acorda un liber in plus fata de cele 2 zile libere prevazute de lege.Dar si in aceste conditii as dori sa stiu daca mi se poate impune sa lucrez 8 ore intr-o zi dac a nu sunt de acord.In contractul de munca este stipulat timp de lucru inegal,dar chiar si asa sa fac o norma dubla mi se pare ca nu este ok. Multumesc.
Daca aveti timp de munca inegal , atunci trebuie sa existe si o repartizare a acestuia...prin urmare, exista posibilitatea sa lucrati si 8 ore/zi , dar per total in saptamana respectiva sa nu depasiti 20 de ore.
Ore suplimentare
costicul
Doua gestionare sunt angajate cu norma de lucru de 4 ore/zi. Una lucreaza o saptamana iar cealalta o saptamana, cate 8 ore pe zi.Cum credeti ca trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)