avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlul de proprietate

buna seara,as dori sa stiu daca pot vinde un teren extravilan(agricol) al carui proprietar am devenit in urma dezbaterii unei mosteniri.Titlul de proprietate este pe numele decedatei(bunica mea) .Toti copiii acesteia au dat declaratie la notar cum ca renunta la mostenire,s-a dezbatut mostenirea(o casa si un teren agricol) iar acum as vrea sa vand acel teren.Este necesar un act de proprietate pe numele meu,sau pot face vanzarea avand certificatul de mostenitor?
Cel mai recent răspuns: luli08 , utilizator 12:39, 4 Septembrie 2018
Actul de proprietate pe numele dvs este chiar certificatul de mostenitor, acesta facand dova deplina a proprietatii (daca sunteti mentionat ca unic mostenitor).Pentru a putea instraina bunurile trebuie sa intabulati dreptul de proprietate/sa deschideti carte funciara. Contactati un expert cadastral care sa vina sa va masoare terenul si constructia.
multumesc,asa voi proceda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Vanzare mostenire buna ziua, in urma decesului parintilor nostri, ... regal service regal service Vanzare mostenire Buna ziua, In urma decesului parintilor nostri, am mostenit impreuna cu ceilalti 3 frati ai mei, 1 teren intravilan cu casa si un teren ... (vezi toată discuția)
Bună seara. aș dori să pun o întrebare în legătură cu ... 19 ntn 19 ntn Bună seara. Aș dori să pun o întrebare în legătură cu înscrierea unui teren agricol extravilan pe care aș dori să-l achiziționez, terenpentru care ... (vezi toată discuția)