avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Aș dori să pun o întrebare în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Aș dori să pun o întrebare în legătură cu ...

Bună seara. Aș dori să pun o întrebare în legătură cu înscrierea unui teren agricol extravilan pe care aș dori să-l achiziționez, terenpentru care există succesiunea fâcută îndeplinind toată procedura legală, care însă nu este întâbulată. Întrebarea este dacâ se poate înscrie la registrul agricol pe numele meu și în baza cărui act (contract de vînzare-cumpărare de mînă, înscris sub semnătură privată, etc) se poate realiza acest lucru și dacă este posibilă întăbularea ulterioară a acestui teren. Mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuriși pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 07:46, 1 August 2020
Înscrierea în registrul agricol a terenurilor:
- cerere în care se menţionează şi membrii gospodăriei care urmează să fie înscrişi
- copie act de proprietate (sau hotărâre judecătorească)
- copie proces-verbal de punere în posesie sau expertiză tehnică
- copie plan cadastral scara 1:500 şi 1:2000
- copie B.I. /C.I (pentru toţi membrii care vor fi înscrişi)
[ link extern ]
Intabularea se face in baza certificatului de moștenitor sau a hotărârii judecătorești, obținute în urma dezbaterii moștenirii și a documentației cadastrale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj voluntar fara intabulare? justme1 justme1 Buna ziua, as dori sa fac fac succesiunea dupa moartea parintilor mei (suntem doi frati). Ne-am inteles asupra impartirii si am mers la notar, cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Declarații de la vecini pentru prima inscriere Andreeacb28 Andreeacb28 Bună ziua. Am ales sa fac o prima înscriere pe un teren pe care bunica mea are titlu de proprietar de la alte rude de-ale ei decedate... Topometristul ... (vezi toată discuția)
Inscriere in cartea funciara AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! Art. 41 alin (10) din Legea nr 7/1996 prevede: \"Terenurile aferente casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi curtea şi ... (vezi toată discuția)