Buna ziua am si eu o intrebare:Daca sot si sotie(casatoriti legal,si nu au copii),se intimpla ca unul din ei moare,cui ramine mostenirea?Doar sotiei (sotului)sau vin si rudele sotului(sotiei) la mostenire?Sotul(sotia) inainte de casatorie a avut un apartament,l-a vindut dupa ce ei sau casatorit si au dobindit fiind casatoriti din banii de pe apartamentul dobindit dinainte de casatorie,un alt imobil fiind casatoriti.Deci mosteneste doar sotul(sotia)sau vin si ceilalti la imparteala?(daca se face un testament notarial ca vrei sa lasi doar sotului(sotiei)atunci mai este vreo problema?
In situatia prezentata de dvs., daca nu exista descendenti, da, la mostenire vin rudele defunctilui, in concurs cu sotul supravietuitor.
Este indicat ca sotii sa faca testament, de preferat la notar, reciproc, pentru a evita genul acesta de posibile situatii.
buna ziua!
daca cu banii proveniti din vanzarea unui bun propriu se cumapara un alt bun, acesta din urma are caracterul tot de bun propriu.
ART. 31-codul familiei
Nu sînt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
f) valoarea care reprezintă şi înlocuieşte un bun propriu sau bunul în care a trecut această valoare.
daca decedeaza sotul care a donbandit un astfel de bun la mostenirea acestuia vor veni sotul supravietuitor si rudele de pana la gradul al IV lea inclusiv ale sotului defunct.
din imobilul respectiv oricum v intra o cota parte, dar aceasta va diferi functie de colateralii cu care se vine in concurs.
daca nu exista nici parinti in viata-care sunt mostenitori rezervatari, atunci sotii isi pot face testamente universale.
Succesiune
adevar2014
Buna, as avea nevoie de ceva sfaturi, Am un avocat dar stiti poate nu-i destul de sincer cu mine, pentru ca daca imi zice nu mai merg la proces si asa nu mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune
anissia
Am avut un var care a decedat in luna noiembrie anul trecut, casatorit dar fara copii. Acum vreo 2 ani se pare ca i-ar fi facut sotiei un act prin care ... (vezi toată discuția)