avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... expertiza tehnica
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

expertiza tehnica

Buna ziua!
As dori o indrumare din partea dv in urmatoarea speta:
- stau intr-un bloc cu patru etaje si vecinul de la etajul 4 si-a instalat o centrala termica dar a umblat si la tevile prin care circula agentul termic si a blocat returul ajungandu-se astfel la situatia ca cei aflati in tronsonul de sub el si care inca sunt racordati la sistemul public de termoficare sa nu mai beneficieze de caldura corespunzatoare dar care este inclusa la plata;
- vecinul spune ca si-a instalat aerisiri automate si ca nu-l intereseaza problema;
- m-am adresat furnizorului de servicii de termoficare al orasului care mi-a transmis in scris ca proprietarul cu pricina nu are autorizatie din partea sa sa intervina pe reteaua de termoficare si mi-a enumerat legislatia si pasii obligatorii pe care acest vecin trebuie sa-i urmeze pentru a intra in legalitate;
- tot cu aceasta ocazie am anuntat si biroul pentru indrumarea asociatiilor de proprietari din cadrul primariei care a confirmat ilegalitatea demersului acestui vecin si a transmis catre asociatia de proprietari o adresa in care le solicita sa rezolve situatia iar in caz contrar sa-l actioneze pe vecin in judecata pe obligatia de a face;
- problema care apare e ca acest vecin este insusi presedintele asociatiei de proprietari si evident are interes ca situatia sa nu se rezolve!!!
INTREBARE: pot eu sa actionez direct in judecata asociatia pe obligatia de a face, sa chem in garantie primaria si sa solicit refacerea retelei si plata daunelor constand in recuperarea sumelor achitate in plus la energia termica de la asociatie, in speta de la vecinul vinovat de crearea prejudiciului si a disconfortului creat?

Cum ar trebui formulata o astfel de cerere in instanta si care ar fi temeiurile legale pe care le pot invoca? E nevoie de o expertiza tehnica daca am deja raspunsul furnizorului ca vecinul are o lucrare neautorizata si prost facuta?

Multumesc si scuze pentru multitudinea de date, am vrut sa intelegeti speta ca sa ma puteti ajuta cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:00, 4 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti deschide dvs. actiune in instanta impotriva vecinului. Instanta de judecata poate dispune efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea instalatii termice (eventual la solicitarea dvs. expresa adresata instantei) pentru a se constata deficientele in circulatia agentului termic care duce la crearea de disconfort termic in apartamentele de sub vecinul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aerisire coloană încălzire FlorinL. FlorinL. Bună seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc care are și etaj tehnic deasupra apartamentului meu pe o suprafață de 40% (casa liftului, ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu sa se desfiintaze tevile de la nivelul tavanului la ultimul etaj ? flori_d flori_d Locuiesc la ultimul etaj, intr-un bloc cu 4 nivele. Din constructie exista tevi de caldura amplasate la circa 15 cm de tavan. Fiind la ultimul etaj si fiind ... (vezi toată discuția)