avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum recuperez avansul pentru o masina, daca nu am ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum recuperez avansul pentru o masina, daca nu am semnat comanda?

Bun gasit,

am si eu o situatie mai aparte – zic eu – si in masura timpului vostru liber si a disponibilitatii as aprecia foarte mult niste feedback.

Concret este vorba despre achizitia unei masini dupa cum urmeaza. O firma se duce la un dealer si discuta despre achizitia unei masini. Firma ii spune dealerului ce conditii trebuie idneplinite (cat vrea sa dea avans, pe ce perioada, ce model etc.), dealerul zice ca e ok. Firma propune ca dosarul sa ii fie analizat de o insitutie creditoare, dealerul zice ca nu-i nicio problema se rezolva cand vine masina. Asadar se face o comanda. Si aici incep elementele ciudate (daca pana acum nu erau). Masina nefiind data in productie pe ordin nu se putea trece VIN-ul ca atare cererea de masina NU a fost semnata de administratorul firmei (ramanandu-se sa se semneze ulterior). Firma a semnat de primire o factura de avans – o suma de 1000 euro echivalent in lei – pe care a si platit-o a doua zi.

Intre timp lucrurile nu au decurs deloc bine, dealerul dezamagind in repetate randuri firma – mai ales in ceea ce priveste gasirea unui creditor, proceduri de lucru etc. In aceste conditii si din cauza tratamentului primit firma nu doreste sa achizitioneze masina. Cum isi poate recupera avansul – mai ales in conditiile in care acea foaie de comanda NU a fost semnata nici pana acum si NU a fost nici macar vazuta vreodata de firma.

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Carmen Stoean , Consilier juridic 09:32, 10 Noiembrie 2009
Efectuati o factura "retur avans" in aceeasi suma si termeni in care v-a fost facturata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot achizitiona o masina inainte sa fie scoasa de la dealer Diana Petre Diana Petre Buna ziua, Masina este noua si nu a fost inca scoasa de la dealer. Proprietarul care a cumparat-o vrea sa o vanda inainte sa o scoata. Care este procedura ... (vezi toată discuția)
Sfat/consiliere pentru o achizitie DLucian DLucian Buna ziua, Revin catre dumneavoastra cu o rugaminte pentru un sfat/consiliere. Noi am comandat in septembrie o masina din grupul VW, iar momentan din ... (vezi toată discuția)
Contract de leasing fals,nul,etc...???? ContSters64341 ContSters64341 Salut ! In Septembrie 2007 hotarasc sa achizitionez o masina in leasing, merg la dealer ma hotarasc in aceiasi zi 25 Sep. la optiuni,etc. merg acasa sa ... (vezi toată discuția)