Bunul propriu poate deveni subiect de partaj? Nevasta mă amenință că, în caz de divorț, va trebui să facem partaj la locuință deoarece copilul intră în întreținerea ei
Buna.
Sa spunem ca nu ma mai inteleg cu nevasta si avem un copil minor impreuna. Locuinta este dobandita de catre mine dinainte de casatorie prin act de vanzare cumparare. Nevasta ma ameninta ca, in caz de divort va trebui sa facem partaj la locuinta deoarece copilul intra in intretinerea ei, fiind mama are intaietate cat si faptul ca in aceste conditii instanta decide ca ea sa ramana in spatiul de locuit. SIncer, mi se pare o aberatie...dar mai stiu cazuri de barbati care au fost "jumuliti" de neveste si au ramas sa locuiasca pe la parinti...asa ca am zis sa va intreb.
Buna ziua,
Bunurile proprii dobandite inaintea casatoriei, raman proprii chiar si in timpul si dupa terminarea casatoriei.
in cazul unui divort, sotia poate avea cel mult un drept de creanta echivalent cu sumele de bani proprii cu care a contribuit la renovarea/modernizarea locuintei (daca este cazul).
In caz de partaj, copilul nu are niciun amestec.
D-l av. Petrescu v-a răspuns clar la întrebarea pusă.
Eu o să vă răspund la una nepusă... Nu ştiu dacă puteţi să o evacuaţi fără să-i asiguraţi un spaţiu, dacă nu deţine altă locuinţă. Adică dvs. o să aduceţi alte femei, dânsa alţi bărbaţi, şi finalul va fi în favoarea celui cu nervii mai tari; e deja subiect de film. Deci cei "jumuliţi" de fostele neveste, cum spuneţi dvs., probabil că au avut nervii mai slabi. Sau, mai rar, au avut în vedere că acolo rămâne copilul lor, împreună cu o persoană care, altădată, "reprezenta totul" pentru ei. Alegeţi!
Nu are nici un drept.puteti sa aveti si 100 de copii.Bunul este al dvs 100%.Deci ori pleaca cu copilul in brate ori accrpta situatia de azi...
La casa nua re nici un drept, decat daca s au facut îmbunătățiri considerabile poate sa ceara ea jumatate prin instanta, dar e greu deci ea are de la usa la lift proprietate...
nu. sotia nu face partaj la locuinta. problema este evacuarea ei in cazul ca are custodia copilului, daca ea nu va vrea sa se mute. sotul propietar si pe drumuri, pana copilul devine major. se intampla destul de des cand conflictul este intre fosti soti. legea favorizeaza femeia. ii acorda folosirea locuintei