avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistent medical pensionat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistent medical pensionat

Mai poate participa la concurs in unitate de stat, avind in vedere prevederile OUG 144/2008, art. 22, pct. 6? Dupa iesirea la pensie a mai lucrat inca 3 ani in aceeasi unitate (un an prelungire si inca 2 ani dupa ce a dat concurs). Acum are 68 ani si doreste sa participe iar la concurs.
Cel mai recent răspuns: AlinaCamelia , utilizator 19:23, 4 Septembrie 2018
Asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali care au depăşit limita de vârstă (65 de ani) pot profesa în continuare în unităţi sanitare private.
Desfăşurarea activităţii se face în baza certificatului de membru şi a avizului anual al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, eliberat pe baza certificatului de sănătate şi a asigurării de răspundere civilă, pentru greşeli în activitatea profesională, încheiată pentru anul respectiv.

În cazul unităţilor sanitare publice care înregistrează deficit de personal medical, precum şi al unităţilor sanitare publice aflate în zone defavorizate, asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali îşi pot continua activitatea peste vârsta de pensionare prevăzută de lege, până la ocuparea posturilor prin concurs, la propunerea autorităţilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, cu avizul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România şi cu aprobarea Ministerului Sănătăţii.

In speta, mai poate continua activitatea decat pana la ocuparea locului prin concurs.
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
I-a expirat c0ntractul in luna mai 2018. Acum postul este scos la concurs si intreb daca dosarul lui poate fi admis la acest concurs, fiind unitate sanitara de stat nu privata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref. servicii medicale la domiciliu Nevermind Nevermind Buna ziua, O intrebare : Un fost medic, actual in curs de pensionare, dar cu : autorizatie de libera practica, asigurare mall praxix, certificat anual membru ... (vezi toată discuția)
Munca dupa pensionarea la limita de vista de 65 a unui medic specialist SILVIA HORVATH SILVIA HORVATH Un medic specialist se pensioneaza 1 08.2011, la virsta de 65 ani, spitalul de unde s-a pensionat doreste sa continuie colaborarea cu domnia sa; = care sunt ... (vezi toată discuția)
Post asistent medical DonCornell DonCornell Se poate ocupa un post vacant de asistent medical fara a se organiza concurs? Sau se poate ocupa si prin tranfer? Care este modalitatea legala? (vezi toată discuția)