avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cesiune creanță
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cesiune creanță

Am un credit la Zaplo care l a predat unui executor judecătoresc.Instanta nu a dispus încuviințarea la executare iar acum creditorul mă sună ca îmi cesionează creditul.Mai poate firma de recuperare să meargă încă odată în instanță pentru o noua incuviintare de executare?
De ce nu a încuviințat-o? Motivul este primordial.
Buna seara,

Da, se poate face o noua cerere de incuviintare a executarii silite. Incheierile prin care se soluţionează cererile de încuviinţare a executării silite nu pot fi opuse cu autoritate de lucru judecat într-o nouă cerere de încuviinţare a executării, deoarece aceste încheieri sunt date într-o procedură necontencioasă şi ca atare sunt lipsite de autoritate de lucru judecat.

Pentru a se incuviinta executarea silita creanta trebuie sa fie certa, lichida,exigibila, probabil la acel moment unul dintre aceste elemente lipsea. Pentru a proceda la cesionarea creditului, in prealabil, se declara scadent anticipat creditul, si apoi se pune in executarea pentru toata suma.

O seara buna,
Av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta instanta de executate Smarandache Smarandache Incuvintarea executarii silite se face doar la instanta sectorului unde se afla domiciliul debitorul sau si a creditorului ? (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce actiune pot intreprinde impotriva unui executor ... marius68marius marius68marius Buna ziua, ce actiune pot intreprinde impotriva unui executor ce a formulat o executare silita, avand in vedere ca mi-a fost comunicata doar incheierea de ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza ? rolex rolex Am un contract de arenda cu o societate comerciala. Contractul este autentificat la notar si este titlu executoriu creanta fiind certa lichida si exigibila ... (vezi toată discuția)