Am un credit la Zaplo care l a predat unui executor judecătoresc.Instanta nu a dispus încuviințarea la executare iar acum creditorul mă sună ca îmi cesionează creditul.Mai poate firma de recuperare să meargă încă odată în instanță pentru o noua incuviintare de executare?
Da, se poate face o noua cerere de incuviintare a executarii silite. Incheierile prin care se soluţionează cererile de încuviinţare a executării silite nu pot fi opuse cu autoritate de lucru judecat într-o nouă cerere de încuviinţare a executării, deoarece aceste încheieri sunt date într-o procedură necontencioasă şi ca atare sunt lipsite de autoritate de lucru judecat.
Pentru a se incuviinta executarea silita creanta trebuie sa fie certa, lichida,exigibila, probabil la acel moment unul dintre aceste elemente lipsea. Pentru a proceda la cesionarea creditului, in prealabil, se declara scadent anticipat creditul, si apoi se pune in executarea pentru toata suma.
Cum se procedeaza ?
rolex
Am un contract de arenda cu o societate comerciala. Contractul este autentificat la notar si este titlu executoriu creanta fiind certa lichida si exigibila ... (vezi toată discuția)