avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz asociatie de proprietari

Traiesc noaptea mintii. Doresc sa cumpar un apartament. Am intocmit un antecontract, care expira in.curand. Actualul proprietar a luat imobilul prin executare silita de la o firma in.insolventa, cu contract vanzare cumparare in care se stipuleaza clar ca apartamentul se vinde liber de sarcini. Fostii proprietari, cei executati silit au acumulat datorii la intretinere de 7000 lei, la care asociatia a adaugat penalitati de 8000lei. Practic asociatia de proprietari refuza de o luna sa il inscrie pe actualul proprietar ca membru, pe motiv ca "apartamentul.are datorii". in acest moment s-a solicitat prin adresa legala, intocmita de avocatul proprietarului inscrierea in asociatie. Doamna de la.asociatie refuza. Ce se poate face in.axest sens? Efectiv ne blocheaza tranzactia. I s-a cerut doamnei de la asociatie orice fel de adeverinta vrea sa emita, in.care sa scrie ca actualul proprietar nu are datorii,putand sa mentioneze inclusiv si datoriile firmei de dinainte,pe numele acesteia. Refuza. Motivatia "nu semnez.nimic pana nu.vedem.banii". Ne-a sugerat sa punem presiune pe lichidator.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:59, 5 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adeverinra se solicita presrdintelui asocuatiei si nu administratorului.
Proprietarii nu au obligatia sa se inscrie in asociatie.
Adociatia de proprietari are obligatia sa elibereze orice document solicitat de proprietar la xererea acestuia dara a conditia eliberarea de plata vreunei datorii..
Adeverinta se poate elibera cu datorii.
La notar vanzatorul trebuiie sa prezinte extrasul de cf fara sarcini.
Asocuatia trebuia ssbimpuns privolegiu imobiliar si ss il inscrie in CF daca existau datorii neachitate.
Presedintele trebuue avertizat ca ca plati daune dacs tranzactia nu se finaluzeaza din cauza ca nu elibereaza adeverinta.
Ib adeverinta trebuue sa mentioneeze din ce perioada sunt datoriile.
Actualul proprietar poate cere suplimentar situatia datoriilor si modul de calcul al penalizarilor de cand a devenit proprietar. Vezi art 10 din L230/2007.
Multumesc de raspuns.
Asta incercam. Ne lovim de un."nu dau nimic." Asociatia este inscrisa din cate am inteles la masa credala, dar sustine ca nu elibereaza pt apartamentul respectiv nimic pana nu isi primeste banii.
Daca proprietarul nu se inscrie in asoc de proprietari, asadar nu.are adeverinta ceruta de notar, cum.s-ar putea face un act de vanzare cumparare, astfel incat eu ca si cumparator sa fiu protejat de vreo problema legala?


Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2018
cyan, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proprietarii nu au obligatia de a se inscrie in asociatie, eliberarea documentelor solicitate de catre proprietari nu este conditionata de calitate de memebru ci de cea de proprietar.
Actualul proprietar trebuie sa procedeze conform legii pentru a putea ulterior trage la raspundere conducerea asociatiei si pe GicaContra.
Adica sa faca cerere in scris pentru eliberarea adeverintei, sa ceara nr de inregistrare si sa "avertizeze" presedintele ca in cazul in care nu elibereaza adeverinta isi rezerva dreptul sa solicite daune in instanta pentru prejudiciul cauzat pentru imposibilitatea tranzactionarii imobilului.
Proprietarul sa ceara o situatie a datoriilor si penalizarilor la data intrarii in posesia imobilului si o situatie a cheltuielilor lunare si platilor de la data intrarii in posesie si pana la data cererii. Astfel se poate demonstra ca datoriile si penalizarile au fost facute de proprietarul anterior vanzatorului actual.
Poate proprietarul actual sa obtina o dovada a inscrierii asociatiei la masa credala, eventual sa o ceara presedintelui asociatiei, pe care sa o prezinte notarului.
Discutati si cu notarul la care ati incheiat promisiunea, poate are vreo solutie sau sa va indice modalitatea de abordare a asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restantele la asociatie ale fostului proprietar bumbu bumbu Buna ziua , am si eu o intrebare la dvs, daca ma puteti ajuta . In luna decembrie 2012 am achizitionat un apartament , in momentul semnarii contractului de ... (vezi toată discuția)
Problema adeverinta eliberata de asociatia de proprietari luminita_2009 luminita_2009 Buna ziua, am si eu o intrebare pentru dumneavoastra, vrem sa vindem apartamentul in care locuim. Noi nu avem nici o datorie la intretinere dar blocul are ... (vezi toată discuția)
Penalitati din 2002-2006 afisate in 2010 tutu? tutu? In data de 22.11.2006 am cumparat un apartament,care nu avea datorii.Asociatia de proprietari a afisat la 22.01.2010, penalitati in valoare de 1200lei acestea ... (vezi toată discuția)