avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Am avut o casă pe numele meu,am vândut-o apoi am cumpărat un apartament iar în contract l-am trecut și pe soț, am ajuns la divorț, dacă demonstrez că ,casa vândută a fost a mea trebuie să îi mai dau soțului ceva?avem și un băiat de 14 ani împreună.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic, daca puteti demonstra ca apartamentul a fost cumparat cu banii proveniti din vanzarea casei, bun propriu, ar trebui sa nu-i mai dati nimic.
Dar, totdeodata se poate considera ca a avut si el un drept de creanta tinand cont de imbunatatiri/renovari la apartament cu bani comuni.
Sunt multe discutii in astfel de cazuri.
copilul nu are nicio legatura cu partajul... decat daca a avut vreo contributie cu bani proprii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile persoanei ca uzufruct viager alroga alroga Sunt casatorita de 14 ani si am 2 copii.Bunica mea mi-a donat o casa,la care eu am venit si i-am facut renovari capitale.Sotul meu este trecut in acte ca si ... (vezi toată discuția)
Poate avea sotul meu vreo pretentie asupra apartamentului cumparat? nicky79 nicky79 Detin inca dinainte de casatorie o casa proprietate personala,dobindita in urma unui contract de vanzare cumparare. Daca vand aceasta casa si imi cumpar un ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort marius_cj marius_cj soacra-mea a avut un apartament cumparat de ea prin 2003. dupa ce s-a recasatorit in 2009, dupa 3 ani a vandut apartamentul cu 40000 euro. a cheltuit 10000 ... (vezi toată discuția)