avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... de ce primarii pot face orice uneori chir nedreptatesc ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

de ce primarii pot face orice uneori chir nedreptatesc oamenii si e atit de greu sa te "lupti" cu ei

nu numai din ce vad la TV la "d-ale lui Mitica" dar si la cunoscuti.

cum poate un primar sa ii spuna unui cetaean cind intreba de ce i se scumpeste apa sau gunoiul (la tara) daca nu va convine renuntati la ele.

sint acestea explicatii de primar ?
arata acestea respect pentru ceteanul care l-a votat sa ii reprezinte interesele si nevoile?

sau sa le opresca apa oamenilor de satfata sa ii anunte, sa se pregateasca cum se cuvione pentru asta si de asemenea sa i se expice pentru ce i se oprestea apa.

la bloc (oras) scrie pe usa cind se opreste apa sau gazul , dar la sat esti ignorat total.

chiar nu vede nimeni ca legea prin care is se da atita nas primarului nu este potrivita la timpul acesta in Romania, primarii au ajuns fac legea dupa bunul lor plac, iar oamenii nevoisasi si mai ales cei de la tara nu au cum sa se "lupte" cu nedreptatilor lor
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 20:43, 9 Noiembrie 2009
Din punct de vedere teoretico-juridic, nimeni nu este mai presus de lege, in consecinta, nici primarul! Tot in consecinta, orice act al primarului, ca reprezentant al autoritatii publice locale (chiar daca ales), este supus unui control administrativ (prin institutia prefectului), unuia juridic (prin instantele de contencios administrativ, unde se pot contesta si anula, daca este cazul, deciziile acestuia) si chiar unuia penal (primarul fiind si el un functionar public, ce poate raspunde penal daca a savarsit infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor/art.246 C.pen. sau intereselor publice/art.248 C.pen, spre ex.).
Pentru a putea proba chiar si un raspuns al primarului, va sfatuiesc sa va adresati in scris acestuia, pentru orice problema si sa solicitati un raspuns tot scris. Stiti dvs...."scripta manet" (ce e scris ramane).
Dar, ca sa inchei mai putin teoretic, in realitate, este adevarat, unii primari confunda uneori functia publica in care au fost alesi cu o demnitate ...aristocratico-discretionara locala.
Daca sunteti dintre cei care l-au votat, parca imi pare rau si ca v-am raspuns! Fiecare (parte de) comunitate are reprezentantii pe care ii merita (alege).
Daca insa, nu sunteti dintre aceia, atunci nu-l mai votati si incercati sa aratati si celorlalti (care sufera acelasi comportament din partea primarului), ce fapte nu-l mai recomanda ca primar.
Si succes in ...alegeri!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculează cheltuielile de întreținere când proprietarul este plecat? mi s-a spus abia când m-am întors că trebuia să fac o cerere și am de plătit 350 de lei tataie94 tataie94 Am fost plecat din tara timp de 8 luni si cind am plecat am anuntat seful de scara si contabila, , acestia asigurandu-ma verbal ca nu o sa am nimic de plata ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu vecinul ilieviorel ilieviorel buna ziua . am o problema cu vecinul . el are o casa cu zidul pe hotarul dintre noi. ultimul rind de tigla este iesit cu 20 cm in curte la mine cind ploua apa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari bisunuti bisunuti poti sa iei presedinte de bloc ,sa deti stampila asociatiei daca ai condamnare cu suspendare si iesti pensionat ptr probleme de psihiatrie (cu capu)?multumesc (vezi toată discuția)