Din punct de vedere teoretico-juridic, nimeni nu este mai presus de lege, in consecinta, nici primarul! Tot in consecinta, orice act al primarului, ca reprezentant al autoritatii publice locale (chiar daca ales), este supus unui control administrativ (prin institutia prefectului), unuia juridic (prin instantele de contencios administrativ, unde se pot contesta si anula, daca este cazul, deciziile acestuia) si chiar unuia penal (primarul fiind si el un functionar public, ce poate raspunde penal daca a savarsit infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor/art.246 C.pen. sau intereselor publice/art.248 C.pen, spre ex.).
Pentru a putea proba chiar si un raspuns al primarului, va sfatuiesc sa va adresati in scris acestuia, pentru orice problema si sa solicitati un raspuns tot scris. Stiti dvs...."scripta manet" (ce e scris ramane).
Dar, ca sa inchei mai putin teoretic, in realitate, este adevarat, unii primari confunda uneori functia publica in care au fost alesi cu o demnitate ...aristocratico-discretionara locala.
Daca sunteti dintre cei care l-au votat, parca imi pare rau si ca v-am raspuns! Fiecare (parte de) comunitate are reprezentantii pe care ii merita (alege).
Daca insa, nu sunteti dintre aceia, atunci nu-l mai votati si incercati sa aratati si celorlalti (care sufera acelasi comportament din partea primarului), ce fapte nu-l mai recomanda ca primar.
Si succes in ...alegeri!=D>