avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se calculează cheltuielile de întreținere când ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se calculează cheltuielile de întreținere când proprietarul este plecat? Mi s-a spus abia când m-am întors că trebuia să fac o cerere și am de plătit 350 de lei

Am fost plecat din tara timp de 8 luni si cind am plecat am anuntat seful de scara si contabila, , acestia asigurandu-ma verbal ca nu o sa am nimic de plata atit timp cit nu locuiesc acolo. Cind am revenit mi-au pus la plata duma de 350 de lei, spunindu-mi sa platesc, pentru ca sint cheltuieli care trebuiesc platite ichiar daca nu am locuit acolo. Au mentionat ca trebuia sa fi facut o cerere ca plec, dar nici unul din ei nu mi-a zis acest lucru cind am plecat ci numai cind m-am intors. As dori sa stiu daca este legal ce au facut, daca ei au cunoscut legea de ce nu mi-au spus sa fac cerere/ Multumesc. Vlad
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Drajneanu , utilizator 01:08, 30 Septembrie 2019
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar dacă nu locuiește nimeni în apartament, trebuie plătită lunar cota parte indiviză.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obosnuiti-va sa faceti toata procedura SCRISA PENTRU TOTDEAUNA!1- pentru ca poate fi probatoriu la dosar, in eventualitatea unui litigiu si 2 pentru ca verba volant scripta manet.
Pentru cota de parte indiviza anumite cheltuieli au loc- de ex cuc uratenia pe scara, forta ascensor, lumina pe scari, etc.
Nu este legal sa va puna la apa sau alte lucruri pe care nu le-ati consumat nefiind in materialitatea faptului acasa.
Data viitoare, faceti totul scris, in atentia presedintelui de bloc, si , obtineti un raspuns tot in scris , astfel incat sa obtineti raspunsul in 30 zile maxim, asa cum prevede legea si termenul administrativ, si, sa fiti protejat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru completa si corecta dv informare studiati atent disp L nr 196/2018
Conform disp mentionate proprietarul are obligatia legala sa achite lunar contravaloare cote parti comune chiar daca nu locuieste efectiv in imobil
Chiar dacă nu locuiește nimeni în apartament, trebuie plătită lunar cota parte indiviză.

Probabil ati intentionat sa va referiti la parti comune
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2019
ynocentta, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
un proprietar nu poate avea zero lei la intretinere. Sunt cheltuieli care se platesc indiferent daca locuiti sau nu locuiti acolo. Nu cred ca niste profesionisti au putut sa spuna ca nu veti avea NIMIC de plata. Parerea mea este ca, totusi, cei de acolo au aplicat corect prevederile legale.
Conform lg 196/2018 si variiantele anterioare, suntcheltuieli obligatorii , chiar daca nu locuieste nimeni in apartament: termoficarea,Uneori cheltuieli comune (deratizare, dezinsectie, intretinere lift, fond dr rulment , fond dr reparatii)care sunt cheltuieli pe apartament , nu per persoana. In rest nu va bazati pe vorbe , doar nu aveti inregistrare ce v-a zis. Eu m-am confruntat cu situatia cad am depus la administratoarea asociatiei cerere ,contrasemnata de trei vecini cu calitate de martori, de scadere a unei persoane, plecata tot in strainatate si cand au aparut listele cu cotele intretinere, decalate cu cateva luni, evident, sa constat ca nu facuse administratoarea scaderea. Raspunsul la sesizare a fost: trebuia sa aveti cerere tipizata,cererea de mana nu este valabila.!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli asociație de proprietari Maria Pisoschi Maria Pisoschi Proprietarul unui apartament a decedat.In apartament nu locuieste nimeni.Copii moștenitori (2) nu locuiesc acolo, fiind plecați. Au prezentat la Asociație ... (vezi toată discuția)
Este normal să plătesc? Șory7p Șory7p De 2 ani încerc să dau apartamentul in plată la bancă, luat cu credit ipotecar in franci elvetieni, în apartament nu mai locuiește nimeni, este ... (vezi toată discuția)
Intretinere jtmea jtmea Buna ziua , Suntem o familie tanara care a cumparat un apartament cu 4 camere in apartament ne am mutat in 01.11.2019 dar surpriza ieri cand a venit Dna Adm ... (vezi toată discuția)